Ο Εμμανουήλ Καραλής κάνει ντεμπούτο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα

Στίβος

Έτοιμος για την πρώτη του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, το Σάββατο (17/6, 18.30 ΕΡΤ2). 

Ο έφηβος άλτης του επί κοντώ θα βρίσκεται στην Πάτρα μαζί με τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, και αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές του διημέρου. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έχει ξεπεράσει εφέτος τα 5,63 μ., ενώ τον χειμώνα ανέβηκε πάνω από τα 5,70 μ., επίδοση που του έδωσε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Λονδίνο.

«Είναι το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στο οποίο θα πάρω μέρος. Θέλω η πρώτη μου παρουσία στο Πρωτάθλημα των "μεγάλων" να συνδυαστεί με μια καλή παρουσία. Θέλω να αφήσω καλές εντυπώσεις. Πάντα σε έναν αγώνα κυνηγάω το καλύτερο. Και για εμένα αυτό το καλύτερο είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου, στην προκειμένη έχω ως πρώτο στόχο το 5,63 μ. της θερινής σεζόν» είπε ο Καραλής και εξήγησε: «Η σταθερότητα είναι μεγάλο ζητούμενο για εμένα, αφού μέσα από αυτήν μπορείς να καταφέρεις σταδιακά να ανέβεις υψηλότερα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δουλέψει σε κάποιες αλλαγές κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τους διασκελισμούς που κάνω πάνω στο άλμα. Στο πρωτάθλημα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα αποτελέσματα». 

Ο 18χρονος αθλητής προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει 20-23 Ιουλίου στο Γκροσέτο και αποτελεί τον πρώτο μεγάλο του στόχο στη θερινή σεζόν.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ