Τρίτη Συνδιάσκεψη

του Χρήστου Βουλδή, μέλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών -Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Πριν μια εβδομάδα , την Παρασκευή 2 Ιουνίου , ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών άνοιξε την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος με μια ομιλία ορόσημο για την επόμενη μέρα και τις βάσεις που αυτή πρέπει να πατήσει. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος, συγκεκριμένα στο Γραφείο Τύπου  http://www.tokinima.gr/grafeio-tupou/ μπορεί ο κάθε πολίτης να βρει και να διαβάσει την ομιλία του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου.

Το εγχείρημα μια επιτυχημένης πανελλαδικής συνδιάσκεψης δεν είναι εύκολο, αλλά αυτός ο χώρος με τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν έδειξε ακόμα μια φορά ότι δεν είναι για τα εύκολα, μα για τα δύσκολα και σημαντικά που απαιτούν κόπο και κόστος. Από το οικονομικό υστέρημα του ο καθένας επένδυσε τα χρήματα του και τον χρόνο του , έστυψε το μυαλό του για να εξωτερικεύσει ακόμα μια φορά το περίσσευμα ψυχής και ιδεών, τη δίψα για συμμετοχή και δημοκρατία.

Φίλοι, σύντροφοι από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν σε καιρούς δύσκολους να βρεθούν για την τριήμερη Συνδιάσκεψη στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Φίλοι σύντροφοι που ανταμώσαμε κι άλλους φίλους και συντρόφους που μας υποδέχτηκαν στην Αθήνα για να κάνουμε τι ; Να καταθέσουμε όλοι , μα όλοι, είτε στα τραπέζια διαλόγου, είτε στην ολομέλεια, είτε σε συντροφικές παρέες τις απόψεις μας, τις θέσεις μας, τη γνώμη μας για το ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και προπαντός που θέλουμε να πάμε. Ο δημοκρατικός διάλογος απαιτεί χρόνο και κόπο, είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δεν χαρίζεται, έχει τίμημα, ψυχικό, πνευματικό, οικονομικό, σωματικό. Απαιτεί. Δεν είναι δωρεάν.

Μπορεί ο κάθε πολίτης να βρει στην ιστοσελίδα του Κινήματος πέρα από τις ομιλίες του Προέδρου, όλα τα κείμενα, συγκεντρωμένη, συμπυκνωμένη όλη τη δραστηριότητα του τριημέρου. Η όλη διαδικασία της κεντρικής αίθουσας προβαλλόταν ζωντανά, αμοντάριστα δηλαδή , σε διαδικτυακή μετάδοση, χωρίς καμία έννοια, χωρίς κανένα φόβο μήπως προβληθούν κάποια κακώς κείμενα. Διότι και τα φυσιολογικά να υπάρξουν κακώς κείμενα είναι ευκαιρία για να αναδείξουν το δημοκρατικό, ανοιχτό, διαφανή τρόπο διαχείρισης τους.

Δεν κρυβόμαστε γιατί δεν θέλουμε να κρυφτούμε, αντίθετα θέλουμε να φανούμε και να επικοινωνήσουμε με όλο τον ελληνικό λαό. Τολμάμε γιατί στηριζόμαστε στις δυνατότητες μας, στην αλήθεια και στην εθελοντική πατριωτική μας προσπάθεια για το καλό του τόπου και των πολιτών. Καμία ιδέα, κανενός δημοκρατικού πολίτη δεν μας περισσεύει. Όλοι μπορείτε να στείλετε στο Κίνημα τις απόψεις σας και να συνδιαμορφώσετε  το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για μια νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα αξιών και αξίων, μια Ελλάδα  ελπίδας και προοπτικής, μια Ελλάδα σεβασμού και πρόνοιας, μια Ελλάδα διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Καλούμε τον κάθε πολίτη να μπει στον κόπο να μας κρίνει, να διαβάσει και να μας στείλει τις απόψεις και τις παρατηρήσεις του. Πάμε ξανά να χτίσουμε ένα πολιτικό, ιδεολογικό Κίνημα και καλούμε τους πολίτες να γίνουν συνιδιοκτήτες, συνοδοιπόροι, συναγωνιστές σε ένα δρόμο που απαιτεί συμμετοχή και κόπο. Καλούμε τον πολίτη να καταθέσει και τους λόγους που δεν βλέπει θετικά την προσπάθεια μας, να καταθέσει το δικό του πολιτικό όραμα και να δούμε που αποκλίνει από το δικό μας.

Από ψυχής θέλω να πω ότι νιώθω τύχη και τιμή που βρέθηκα για τρεις μέρες με ανθρώπους, φίλους, συντρόφους που αποδεδειγμένα, καταγεγραμμένα άφησαν από πρωθυπουργικές, υπουργικές, βουλευτικές , κομματικές καρέκλες για να πάρουν μια καρέκλα δίπλα σε όλους εμάς που δεν συνέβη ποτέ να αποχτήσουμε μια τέτοια καρέκλα και έτσι δεν έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί και άξιοι να παραιτηθούμε του όποιου αξιώματος για υπηρετήσουμε αρχές, αξίες και ιδανικά.

Νιώθω επίσης τον παλμό, την όρεξη και τη θεμιτή φιλοδοξία όλων των φίλων και συντρόφων που επέλεξαν το Κίνημα της καρδιάς τους για να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτός είναι ο παλμός μας.

Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου βρήκα τη διάθεση για να γράψω αυτά τα δυο λόγια με απώτερο σκοπό την παρακίνηση νέων , αλλά και μεγαλύτερων ενεργών πολιτών να ερευνήσουν και να γνωρίσουν το Κίνημα και τις διαδικασίες του. Να απορρίψουν ή να εγκρίνουν καταθέτοντας το γιατί. Αυτό το γιατί της επίγνωσης, το γιατί της βελτίωσης. Αυτό το γιατί που αναζητούμε από μικρά παιδιά και ποτέ δεν θα πάψουμε.

Όπως πολλοί φίλοι θα καταλάβουν σήμερα ξεμέθυσα.

 

Διαβάστε επίσης