Αύριο ξεκινά η συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

το μηνυμα του γιωργου παπανδρεου

«Είναι η ώρα να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα. Να οργανώσουμε Εθνική Συνδιάσκεψη όπου θα συναποφασίσουμε το προγραμματικό πλαίσιο και θα εκλέξουμε τα αντιπροσωπευτικά όργανα του Κινήματος».
Με αυτά τα λόγια ξεκινά το μήνυμά του ενόψει της τρίτης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που πραγματοποιείται το τριήμερο 2-4 Ιουνίου, ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου.
Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση διαλόγου που έχει ξεκινήσει στο Κίνημα για τη φυσιογνωμία του, ήτοι την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα και τον προγραμματικό του λόγο.
Στόχος των τριήμερων εργασιών, είναι η εκπόνηση ενός Σχεδίου Εξόδου από την Κρίση και η Οικοδόμηση της επόμενης «βιώσιμης μέρας» για την χώρα, πράγμα που σημαίνει πως αυτή θα είναι απαλλαγμένη από τα κακά του παρελθόντος, όπως το πελατειακό σύστημα. Κοντολογίς , ολοκληρώνεται η εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού – προοδευτικού προγραμματικού πλαισίου, παράλληλα με την οποία θα επιχειρηθεί η καλύτερη οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Στο μεταξύ, με το Κίνημα να μετέχει πλέον στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναμένεται να γίνει δουλειά και ενόψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου. Στο Κίνημα εξάλλου, επιθυμούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια αλλαγής της χώρας, που είναι άλλωστε και πρώτιστο διακύβευμα για τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στη διαμόρφωση μίας ισχυρής πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας.
Τελικός στόχος παραμένει η εκπόνηση μίας προοδευτικής πρότασης για την χώρα, ως εναλλακτική επιλογή απέναντι στην συντηρητική πρόταση διακυβέρνησής της που στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εκτιμούν ότι εκφράζεται από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με τις θέσεις του, εξάλλου, το Κίνημα θα συμβάλει και στη διαμόρφωση των κειμένων που θα εκπονηθούν με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων, ενόψει συνεδρίου της ΔηΣυ.
Καλεσμένοι στις εργασίες της Συνδιάσκεψης είναι εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα και κινήσεις που μετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς και των τριτοβάθμιων κοινωνικών οργανώσεων και άλλοι, ειδικών ομάδων, που δεν εκπροσωπούνται, όπως για παράδειγμα οι Έλληνες του εξωτερικού, οι νέοι επιστήμονες, κατηγορίες εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κρίση και τις πολιτικές της κυβέρνησης κ.α.
Την ίδια ώρα, η Συνδιάσκεψη, θα είναι ‘ανοιχτή’ σε όλους τους πολίτες, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει τις εργασίες της ως ‘παρατηρητής’, χωρίς βεβαίως δικαίωμα ψήφου, ενώ οι τελευταίες θα μεταδίδονται και διαδικτυακά. Δεν μιλούν τυχαία στο Κίνημα για μία διαδικασία «στραμμένη προς την κοινωνία». Πολύ περισσότερο δεν μιλά τυχαία ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου για μία Συνδιάσκεψη που «καταξιώνει τη Δημοκρατία και τη λαϊκή συμμετοχή»…

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ