Πιτσιόρλας: «Έχουμε δύο χρόνια για να σχεδιάσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας»

ομιλια στον σύνδεσμο εξαγωγεων

«Νέος κύκλος σταθερότητας, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, ανοίγει με την επικείμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να δημιουργηθούν ευρύτερες συναινέσεις, βάσει των οποίων θα χαραχτεί η στρατηγική επανεκκίνησης της οικονομίας και ανάπτυξης για την Ελλάδα» τόνισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος διατύπωσε την πρόβλεψη ότι στις 15 Ιουνίου θα δοθεί μια συνολική λύση, κάτι που -όπως είπε- το έχει προεξοφλήσει η αγορά, με επόμενο βήμα «την είσοδο της χώρας στην Ποσοτική Χαλάρωση με ευεργετική επίδραση στο γενικότερο κλίμα». Ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι πρέπει να κατακτήσουμε τις προϋποθέσεις και να καταλήξουμε σε μια «μίνιμουμ συμφωνία» για τον ανασχεδιασμό του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

«Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αλλάξουν πολλά ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης» σημείωσε, εξηγώντας ότι «πλέον, ο κύκλος των δύσκολων μέτρων κλείνει και απελευθέρωνει το πολιτικό σύστημα»". Ο ίδιος επεσήμανε, επίσης, ότι αν στην Ελλάδα δεν γίνει η απαραίτητη αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, «θα αργήσει η πραγματική οικονομία να δώσει απτά αποτελέσματα για τον πολίτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ