ΦΡΙΚΗ: Η στιγμή της έκρηξης με τουλάχιστον 22 νεκρούς στο Μάντσεστερ - Ανάμεσα τους παιδιά - Βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από το μακελειό - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για "μαζικές απώλειες"

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10.05:Ο σταθμός λεωφορείων Βικτόρια στο Λονδίνο εκκενώθηκε μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στην περιοχή το οποίο ερευνά η αστυνομία, αναφέρει το BBC στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο δρόμος Μπάκιγχαμ Πάλας καθώς και άλλοι δρόμοι γύρω από τον σταθμό έχουν επίσης κλείσει.

Σημειώνεται ότι ένας άνδρας ο οποίος, έπεσε νεκρός στο «Manchester Arena» λίγο μετά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, είναι ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 59 άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μάντσεστερ μεταξύ των νεκρών είναι και έφηβοι που πήγαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο δράστης είχε συνεργούς. Ο δράστης ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε και σκοτώθηκε επί τόπου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 9.47 Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο στάδιο του Μάντσεστερ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο καταγράφεται ο πανικός που επικράτησε.

 

Υπενθυμίζουμε ότι, τουλάχιστον22 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 50 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που έγινε στη διάρκεια της συναυλίας σε στάδιο στο Μάντσεστερ, ενώ η αστυνομία διερευνά την υπόθεση αυτή, ως ύποπτη τρομοκρατική επίθεση.

Η έκρηξη έγινε γύρω στις 22:30 το βράδυ (τοπική ώρα) στο τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, η μουσική της οποίας, είναι διάσημη μεταξύ παιδιών και εφήβων.

Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 9.24 Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στον συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ τη στιγμή που σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη κατά τη διάρκεια εμφάνισης της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

"Την ώρα που φεύγαμε από τον συναυλιακό χώρο σημειώθηκε η έκρηξη, λίγα μόλις μέτρα μπροστά μας. Ανθρώπινα μέλη υπήρχαν παντού ακόμα και στα μαλλιά και στην τσάντα μου" δήλωσε η Abby Mullen και πρόσθεσε:

"Δεν περιμένεις ποτέ ότι θα ζήσεις κάτι τόσο τρομακτικό αλλά αυτό που συνέβη τα ανέτρεψε όλα. Ο εκκωφαντικός ήχος, το αίμα και όλες αυτές οι εικόνες δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μυαλό μου".

720_516928_87e999a0d6-a7307a4c902a30ad.jpg

Ο Gary Walker μαζί με τη σύζυγό του περίμεναν στην είσοδο του συναυλικού χώρου τις δύο κόρες τους όταν σημειώθηκε η φονική έκρηξη. "Ακούστηκε ένας δυνατός ήχος, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι και υπήρχε καπνός παντού. Η σύζυγος μου, μου ζήτησε να την βοηθήσω να ξαπλώσει στο έδαφος, τραυματίστηκε από την έκρηξη. Βρισκόμασταν μόλις τρία μέτρα μακριά από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σωθήκαμε".

Από τη φονική έκρηξη 22 άτομα έχασαν τη ζωή του και περισσότερα από 50 τραυματίστηκαν.

Πηγή: Daily Mail

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 9.09: Αυξήθηκε σε 22 ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα είναι τραυματίες. Πολλοί είναι αυτοί που αγνοούνται, κυριώς νεαρά παιδιά.

40ae2c1600000578-0-concert_goers_helped_injured_people_make_their_way_from_the_gig_-a-54_1495500325728.jpg

Συμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο βομβιστής αυτοκτονίας. Τμήματα της σορού του βρέθηκαν έξω από το στάδιο.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8.58: Βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από το μακελειό στο Manchester Arena, άφησε πίσω του 19 νεκρούς και 50 τραυματίες σε συναυλία της  Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Arena.

Πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά στην έξοδο του συναυλιακού χώρου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα είχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, ενώ συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Έχω ακόμα στα μαλλιά μου ανθρώπινο δέρμα και κόπρανα

 Συγκλονιστικές εικόνες και video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης και όσα ακολούθησαν 

 

 

 

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8.41Τα στοιχεία των θυμάτων από την χθεσινοβραδινή αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ έχουν γίνει γνωστά, όπως επίσης και τα στοιχεία των τραυματιών.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) συνεδριάζει η επιτροπή Ασφαλείας “Κόμπρα” υπό την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Πηγή: The Guardian

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8.32Ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο Manchester Arena, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα, σύμφωνα με τον Guardian είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400.

40aec56100000578-4532374-image-a-77_1495502301269.jpg

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία των τουλάχιστον 19 θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά, όπως επίσης και τα στοιχεία των τουλάχιστον 50 τραυματιών, ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ και στο σημείο έφτασαν 60 ασθενοφόρα, με 59 τραυματίες να διακομίζονται σε έξι νοσοκομεία, ενώ στους πιο ελαφρά τραυματισμένους τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημεία της επίθεσης.

40ae8f1000000578-0-this_was_the_scene_inside_the_manchester_arena_tonight_after_the-a-52_1495500323831.jpg

Σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Τη νύχτα σε δήλωσή της είπε: «Εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού το οποίο η η Αστυνομία αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση».

Σήμερα η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτών θα είναι αυξημένη στους δρόμους του Μάντσεστερ. Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία. Παράλληλα έχει ζητηθεί από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα και ο υπόγειος σταθμός Βικτόρια στο Μάντσεστερ.

 

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8.10 Σοκαρισμένη και συντετριμμένη η νεαρή τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε κατέφυγε στο Twitter για να γράψει δυο λόγια, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα μετά τη συναυλία της στο Μάντσεστερ, που κόστισε τουλάχιστον δέκα εννέα ανθρώπινες ζωές.

grande_1.jpg

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, λυπάμαι τόσο πολύ» έγραψε η 23χρονη. «Δεν έχω λόγια».

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8πμ: Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και παιδιά, που παρακολουθούσαν τη συναυλία της δημοφιλούς τραγουδίστριας. 

sdffsgf.jpg

Πληροφορίες ότι η βόμβα είχε καρφιά για να προκαλέσει περισσότερους νεκρούς

40aec28800000578-4532374-image-a-78_1495502365579_0.jpg

ggg1-735x423_1.jpg

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μία μεγάλη περιοχή γύρω από το κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο σταθμός τρένων Βικτόρια που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Οι αστυνομικές αρχές του Μάντσεστερ έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή που έχει αποκλειστεί.

2206522.jpg

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο έχει τεθεί νοσοκομείο του Μάντσεστερ, Manchester Royal Ιnfirmary -MRI, στο οποίο έχουν μεταφερθεί μερικοί από τους τραυματίες της αιματηρής έκρηξης που έγινε στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του αναφερόμενου νοσοκομείου βρίσκεται υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο με μέλη του προσωπικού να δηλώνουν ότι έχει μετατραπεί σε “σκηνή εγκλήματος”, σχολιάζοντας την αυξημένη αστυνομική παρουσία των ειδικών ιατροδικαστικών υπηρεσιών που συλλέγουν στοιχεία για την έκρηξη.

Παράλληλα, αστυνομικοί εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας στις εισόδους του νοσοκομείου, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικές πινακίδες έκτακτης ανάγκης που απαγορεύουν την είσοδο.

720_516913_0c88176b9c-9d7a4a896f6721d6.jpg

Τα πρώτα ασθενοφόρα άρχισαν να φτάνουν γύρω στα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, ενώ όλοι οι ασθενείς που δεν είχαν σχέση με την έκρηξη, είχαν απομακρυνθεί από τους ειδικούς χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της νύχτας συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών κατέφθαναν στο νοσοκομείο, προκειμένου να μάθουν για τους αγαπημένους τους, καθώς τους έψαχναν μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / The Guardian

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6.30πμ :
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το επεισόδιο "αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση", σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι "όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί".



Η Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) μετά την έκρηξη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4.01 πμ: Το Manchester Arena, παλαιότερα γνωστό ως MEN Arena, είναι ο μεγαλύτερος εσωτερικός χώρος στην πόλη, με χωρητικότητα περίπου 18.000.

Το φουαγιέ αρένα συνδέεται με το σιδηροδρομικό σταθμό Victoria και το σταθμό του τραμ, ένα σημαντικό κόμβο στο βόρειο άκρο του κέντρου της πόλης.

Η αρένα φιλοξενεί τακτικά συναυλίες από μεγάλα αστέρια όπως η Ariana Grande - 23χρονη ηθοποιός αμερικανικής τηλεόρασης Teen-turned-pop.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.34 πμ: Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι Βρετανικές Αρχές υποψιάζονται οτι την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας. Επίσης η Βρετανική Αστυνομία διαρρέει οτι πραγματοποίησε ελεγχόμενες εκρήξεις σε μηχανισμούς που βρέθηκαν κοντά στον συναυλιακό χώρο. 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.32 πμ: Εκατοντάδες άνθρωποι στο Μάντσεστερ συνεχίζουν να προσφέρουν επιπλέον κρεβάτια και δωμάτια για όσους έχουν χαθεί στην πόλη

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.26 πμ: Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Βρετανικής Αστυνομίας και τις πρώτες εκτιμήσεις για τους νεκρούς και τους τραυματίες 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.18 πμ: Σύμφωνα με την Βρετανική Αστυνομία επιβεβαιώνεται οτι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και μέχρι στιγμής ανακοινώνεται οτι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 19 και οι τραυματίες τουλάχιστον 50

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.15 πμ: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μέσα στον συναυλιακό χώρο βρίσκονταν πολλοί ανήλικοι ασυνόδευτοι, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερη ανησυχία για τις συνέπειες της έκρηξης

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.05 πμ: Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η Βρετανική Αστυνομία, προκειται πιθανότατα για τρομοκρατική ενέργεια. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς, αριθμός που όμως δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την Αστυνομία

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.50 πμ: H Mirror αναφέρει ότι υπήρχαν αιμόφυρτοι θεατές ύστερα από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν, αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 περιπολικά, 5 ασθενοφόρακαι δύο οχήματα της μονάδας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να αποφύγουν να προσεγγίσουν την περιοχή απόψε.

Εκτός από τις εκδοχές για πυροβολισμούς ή βόμβα, άλλα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έκρηξη των μεγάλων ηχείων, που υπήρχαν για τις ανάγκες της συναυλίας.

Η επίσημη πληροφόρηση κάνει λόγο για νεκρούς και τραυματίες, δίχως να προσδιορίζεται ακόμη ο αριθμός.

Η Evie Brewster, που ήταν στην συναυλία, αποκάλυψε ότι «Η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτίριο».


 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.38 πμ: Σύμφωνα με το BBC οι Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας αντιμετωπίζουν το γεγονός ως τρομοκρατική ενέργεια

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.31 πμ: Τα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για "μαζικές απώλειες"

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.25 πμ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

 

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 02.15 πμ  Για επιβεβαιωμένους νεκρούς και τραυματίες, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό τους, κάνει λόγο η αστυνομία του Μάντσεστερ, μετά από περισταστικό κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκάντε, στο Μάνστεστερ Αρίνα.

Οι αρχές έσπευσαν στον συναυλιακό χώρο, μετά από αναφορές για έκρηξη, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι αρχές του Μάνστεστερ έκαναν λόγο για «σοβαρό περιστατικό».

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν διευκρινίσει αν εξερράγη κάποιος μηχανισμός. 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Με αίμα βάφτηκε η συναυλία της Αριάνα Γκράντε, καθώς μετά το τέλος της σημειώθηκαν εκρήξεις με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στον χώρο. Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη κάνουν λόγο για νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
 
Η αστυνομία αναφερόμενη στο περιστατικό έκανε λόγο για «συμβάν σε εξέλιξη». Πάντως δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, καλώντας ωστόσο τον κόσμο να μείνει μακριά από το σήμείο.

Πιο συγκεκριμένα η βρετανική αστυνομία είπε ότι είχε κληθεί για ένα επεισόδιο στο στάδιο, αλλά δεν έδωσε άλλες πληροοφορίες.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει μέλη του ακροατηρίου να ουρλιάζουν και να τρέχουν μέσα στο στάδιο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ