Μπριζίτ Μακρόν: «Φλερτάρει» με την πολιτική από το 1989, όταν ο Μακρόν ήταν 11 ετών!

παντρεμένη τότε με τον τραπεζικό Αντρέ Λουί Ωζιέρ

Με κομψή εμφάνιση, καλοντυμένη και χαμογελαστή η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, σύντομα θα εγκατασταθεί στο Ελιζέ και όπως δήλωσε τον Μάρτιο ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο ρόλος της στο πλευρό του δεν θα είναι διακοσμητικός.

Όμως, πολύ πριν η 64χρονη Μπριζίτ γνωρίσει τον 15χρονο μαθητή Εμμανουέλ Μακρόν στο ιδιωτικό λύκειο της Αμιέν, όπου ήταν καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε πολιτικές φιλοδοξίες.



Όπως αποκαλύπτει ο γαλλικός Τύπος, το 1989, όταν ο Μακρόν ήταν μόλις 11 ετών και δεν είχε συναντήσει ακόμα την «femme fatale» της ζωής του, η Μπριζίτ, παντρεμένη τότε με τον τραπεζικό Αντρέ Λουί Ωζιέρ, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα γιο και δύο κόρες, ζούσε στην πόλη Truchtersheim, 20 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Στρασβούργου και είχε εμπλακεί στην τοπική πολιτική.

Ειδικότερα, δύο χρόνια πριν η 36χρονη τότε Μπριζίτ μετακομίσει στην Αμιέν, είχε θέσει υποψηφιότητα για το 15μελές τοπικό συμβούλιο στις τοπικές εκλογές και μάλιστα, είχε εκδώσει και φυλλάδια για να προωθήσει την προεκλογική της εκστρατεία. 

Με τίτλο «Truchtersheim Αύριο» και με μια χαμογελαστή φωτογραφία της η άγνωστη τότε Μπριζίτ Ωζιέρ, υποσχόταν στους ψηφοφόρους βελτιώσεις στα εργασιακά και στον τρόπο ζωής αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί.

Δύο χρόνια αργότερα, η οικογένεια Ωζιέρ μετακόμισε στην Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία και στο ιδιωτικό λύκειο «la Providence» σύντομα ξεκίνησε μια παράνομη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον 16χρονο μαθητή Εμμανουέλ Μακρόν και στην 40χρονη καθηγήτρια Μπριζίτ Ωζιέρ.



Παρά τις αντιδράσεις των γονιών του Μακρόν και την απομάκρυνσή του σε λύκειο του Παρισιού, το ζευγάρι δεν σταμάτησε ποτέ την σχέση του και το 2007 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, αφού πρώτα η Μπριζίτ πήρε  διαζύγιο από τον σύζυγό της.

protothema

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ