Για έξι νύχτες κοιμόταν δίπλα στο νεκρό σώμα της γυναίκας του

Η ιστορία του Βρετανού κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία ενός Βρετανού ο οποίος πέρασε έξι μερόνυχτα δίπλα στο νεκρό σώμα της γυναίκας του, μη θέλοντας να παραδώσει την αγαπημένη του στο γραφείο κηδειών.

Ο 50χρονος Russell Davison, από το Ντέρμπι του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο, τρία ολόκληρα χρόνια αφότου οι γιατροί της είχαν διαγνώσει την ασθένεια, δίνοντάς της μόνο 3 μήνες ζωής!

Η Wendy Davison ήταν αποφασισμένη να περάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής της στο σπίτι της και όχι σε ένα νοσοκομείο. Έτσι, όταν τελικά έφυγε από τη ζωή, ο άνδρας της δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μεταφερθεί η σορός της σε κάποιο νοσοκομειακό νεκροτομείο ή σε κάποιο γραφείο κηδειών. Αντίθετα, αποφάσισε να την κρατήσει κοντά του, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους για μερικές μέρες, προτού τελικά τη μεταφέρει στον κρεματόριο για να αποτεφρωθεί, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με όσα μοιράστηκε ο ίδιος ο Russel σε μια ανάρτησή του στο Facebook, η σορός της γυναίκας του βρίσκονται μέσω σε ένα «κουκούλι» (όπως ο ίδιος αποκαλεί το φέρετρο, μη θέλοντας να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη) και ο ίδιος κοιμόταν στο κρεβάτι δίπλα της. Όπως αναφέρει, παρόλο που ο θάνατος αποτελεί ταμπού για την κοινωνία, η οποία δεν θέλει να μιλάει για αυτόν, τόσο εκείνος όσο και η γυναίκα του είχαν αποφασίσει από κοινού να τον αντιμετωπίσουν απλώς σαν τη φυσική μετάβαση στο επόμενο στάδιο της ύπαρξης, η οποία δεν χρειάζεται την «παρέμβαση» ενός γραφείου τελετών.

«Φυλάσσοντας τη σορό της Γουέντι στην κρεβατοκάμαρά μου, όπου μπορούσα να της μιλάω και να κάθομαι μαζί της όλη μέρα υπό το φως των κεριών και να κοιμάμαι δίπλα της, τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου βιώσαμε μια όμορφη εμπειρία που ανακούφισε τον πόνο μας», εξηγεί στα βρετανικά ΜΜΕ ο 50χρονος, του οποίου η ανάρτηση έγινε viral προκαλώντας διεθνές ενδιαφέρον.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Davison δεν δίστασε να μοιραστεί στα social media και λεπτομέρειες που άλλοι θα έβρισκαν μακάβριες, όπως το πως επηρέασε ο θάνατος τη σορό της αγαπημένης του, εξηγώντας ότι το σώμα της δεν εμφάνισε διαρροές ούτε άσχημες οσμές, παρά μόνο μια αλλαγή στην εμφάνιση γύρω στην πέμπτη μέρα. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο 50χρονος συνιστά αυτήν την εμπειρία σε όλους όσους χάνουν ένα αγαπημένο πρόσωπο, αφού θεωρεί ότι παρέχει την ιδανική ευκαιρία να πουν αντίο και να συμβιβαστούν με την ιδέα του θανάτου, προτού στερηθούν για πάντα τη φυσική παρουσία του νεκρού.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ