Μπριζίτ Μακρόν: Θα έχει ενεργό ρόλο ως «Πρώτη Κυρία»;

«Η Μισέλ Ομπάμα του Ελιζέ»

O Εμανουέλ Μακρόν διαβαίνει το κατώφλι του Ελιζέ  χεράκι - χεράκι με την σύζυγό του, Μπριζίτ, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής της ξένων ΜΜΕ αφού δεν είναι μία κλασική περίπτωση...  
    
Η κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγος του Μακρόν εκτός από δασκάλα του στο σχολείο, ήταν ο άνθρωπος που τον συμβούλευε στην προεκλογική του εκστρατεία. 

Ήταν ο «φύλακας άγγελός του» και χωρίς αυτή δεν θα είχε κάνει το μεγάλο βήμα: να διεκδικήσει τη γαλλική προεδρία και να βγει νικητής.  
 
Τώρα όμως ποιος θα είναι ο ρόλος της για τα επόμενα πέντε χρόνια;  Για τα γαλλικά ΜΜΕ, η Μπριζίτ σκοπεύει να συμμετέχει ενεργά ως η «Μισέλ Ομπάμα των Ηλυσίων».  

 Η 63χρονη Μπριζίτ δεν θα επαναπαυτεί στο ρόλο της «Πρώτης Κυρίας».  Η σύζυγος του Μακρόν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία "Πρώτη Κυρία" της Γαλλίας μετά τη Μπερναντέτ Σιράκ όμως έχει αυτό το κάτι... 
  
Η γαλανομάτα Μπριζίτ, μητέρα τριών κοριτσιών και γιαγιά επτά εγγονών, με το χολυγουντιανό χαμόγελο και το σώμα που θα ζήλευαν νέες κοπέλες, άφησε στα κρύα του λουτρού τον σύζυγό της για να ζήσει τον παράφορο έρωτά της με τον μαθητή της.
 
Σε αντίθεσή με τις προκατόχους της, όπως η Μπερναντέτ Σιράκ, η Κάρλα Μπρούνι και η Βαλερί Τριερβελέρ , η Μπριζίτ θα είναι αυτή που θα αποφασίσει ποιο ρόλο θα έχει στο Ελιζέ. Και σίγουρα δεν θα είναι στο παρασκήνιο. Δεν είναι τυχαίο το παθιασμένο φιλί που της έδωσε ο Μακρόν μετά την επικράτησή του στον πρώτο γύρο των εκλογών. 
 
Εξάλλου, ο 39χρονος νέος πρόεδρος της Γαλλίας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η Μπριζίτ θα είναι συνεχώς στο πλευρό του.

Στις 8 Μαρτίου, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: Η Μπριζίτ θα είναι μαζί μου γιατί ήταν πάντα στο πλευρό μου!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ