Μια μούντζα αρκεί...

του αποστολου ι. βουλδη

Ξέρετε ποιο είναι το συντομότερο ανέκδοτο των τελευταίων ετών; Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου !

Ναι πράγματι προκαλεί αυθόρμητο γέλιο όταν ο εκάστοτε κυβερνητικός παράγοντας, εντεταλμένος να διαχειριστεί τις υποθέσεις του αθλητισμού και να προσφέρει λύσεις, ανακοινώνει πομπωδώς πως θα κάνει τομές και θα αλλάξει την ρότα, τον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι φυσικά να έλθει η στιγμή που η πεζή πραγματικότητα θα του προσφέρει ηχηρό χαστούκι και θα μειώσει κατά πολύ τις τεράστιες προσδοκίες του φέρελπι πολιτικού, που απλώς στην συνέχεια θα περιμένει την αντικατάστασή του.

Αυτό συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου. Δεν ήταν μονάχα οι φίλαθλοι των δύο συγκεκριμένων ομάδων που αγωνίζονταν στο Πανθεσσαλικό στάδιο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ηταν υποτίθεται γιορτή του ποδοσφαίρου και αρκετοί στήθηκαν μπροστά από την μικρή οθόνη για να απολαύσουν το ματς.

Και τι είδαν; Την οφθαλμοφανέστατη αλλοίωση αποτελέσματος. Τέτοιο γκολ ούτε πιτσιρικάδες όταν παίζαμε μπάλα δεν καταδεχόμαστε να βάλουμε. Γιατί το να «κατασκηνώνεις» στην περιοχή του αντιπάλου τερματοφύλακα , προκαλούσε την θυμηδία συμπαικτών και αντιπάλων!

Κι όμως ότι δεν γινόταν στις παιδικές αλάνες , συνέβη στον πλέον επίσημο αγώνα επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ακόμη και ο επόπτης, που δεν σήκωσε την σημαία του να ακυρώσει την φάση του γκολ μετά την καταφανή θέση οφσάιντ, παραδέχθηκε το παδαριώδες(;) σφάλμα του και δήλωσε πως θα παρατηθεί.

Ωστόσο επίσημη αντίδραση από την Πολιτεία δεν υπήρξε.

Η πλέον καραμπινάτη περίπτωση αλλοίωσης αποτελέσματος που είδε όλη η φίλαθλη Ελλάδα , δεν έγινε …αντιληπτή από τον κανένα αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα.

Δικαιολογημένα «να πάρουν φωτιά» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να συσχετίζουν το αποτέλεσμα, ως προσφορά δώρου προς τον μεγαλομέτοχο των νικητών.

Όταν αυτά συμβαίνουν σε τελικούς διοργανώσεων, καθένας μπορεί να εικάσει και όχι άδικα, το παρασκήνιο και το αλισβερίσι που υπάρχει σε άλλους αγώνες.

Και μετά απορούν ορισμένοι γιατί οι κερκίδες είναι άδειες από φιλάθλους…

Όταν οι εντεταλμένες αρχές απαξιώνουν το άθλημα και απλώς κοκορεύονται πως θα εξυγιάνουν τον χώρο, προκαλούν κλαυσίγελο , για την κατάντια του ποδοσφαίρου.

 Οσο για τους φιλάθλους, με την μεγαλοπρεπέστατη ελληνικότατη χειρονομία της ανοικτής παλάμης, απαντούν στις εκάστοτε εξαγγελίες… 

Διαβάστε επίσης