16χρόνος από τη Βάρδα: Προκαταρκτική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του – Τα ερωτηματικά παραμένουν

«Κακώσεις κεφαλής». Αυτή είναι η αιτία θανάτου

«Κακώσεις κεφαλής». Αυτή είναι η αιτία θανάτου, του 16χρονου Βιολέτοφ Χρίστοσλαβ, που άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Δευτέρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Η μητέρα του, βλέποντας το παιδί της να «σβήνει» μπροστά στα μάτια της, κατήγγειλε τους γιατρούς για εγκληματική αμέλεια και καθυστέρηση, που οδήγησε στο θάνατο του μονάκριβου γιου της.

Λίγο πριν την Ανάσταση, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου, ο άτυχος 16χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην παλαιά Ε.Ο Πύργου – Πατρών, μεταξύ Βάρδας – Μανωλάδας. Το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο φίλος του, εξετράπη της πορείας του και τα δυο παιδιά τραυματίστηκαν. Ο οδηγός, μεταφέρθηκε στην Πάτρα, αφού ήταν βαριά τραυματισμένος, ενώ ο 16χρονος – σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η μητέρα – από το Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου διακομίσθηκε αρχικά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, οι γιατροί δεν έδωσαν την δέουσα σημασία και δεν φρόντισαν όπως θα έπρεπε το παιδί της.

Κι ενώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ο άτυχος 16χρονος είχε επαφή με το περιβάλλον, από το πρωί της Δευτέρας σταμάτησε να μιλάει. Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση, μετά από νέο κύκλο εξετάσεων, να τον διασωληνώσουν και να διακομισθεί στην ΜΕΘ του Γ.Ν Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Όταν έφτασε όμως εκεί – σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας – ήταν πολύ αργά και παρά την φροντίδα των γιατρών, το παιδί εξέπνευσε.

Η νεκροψία – νεκροτομή

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του 16χρονου Βιολέτοφ και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του οφείλεται σε «κακώσεις κεφαλής». Όπως εξήγησε μάλιστα στην εφημ. «Πατρίς» ο Ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, είχε αναπτυχθεί έντονο εγκαφαλικό οίδημα, είχε εγκεφαλικές θλάσεις, ενώ σε κάποια σημεία παρουσίαζε εικόνα πολτοποίησης.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, η οικογένεια του, παρέλαβε το άψυχο κορμί του 16χρονου και ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι επιστροφής στη Βουλγαρία, για την κηδεία του. Η μητέρα του, που μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» δήλωσε αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου, χθες μίλησε στην εκπομπή της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόραση «Μεσημέρι Μαζί» και στον Γιάννη Αργυρόπουλο, κάνοντας έκκληση στις μανάδες να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ κάλεσε τους αρμόδιους «να το κλείσουν» – όπως χαρακτηριστικά είπε – «…για να μην καεί άλλη μάνα όπως εγώ».

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Χθες, μετά και από την καταγγελία της μητέρας, η Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας, διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση, για τις συνθήκες νοσηλείας του 16χρονου στην Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε και υπογράφεται από τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλο, αναφέρει χαρακτηριστικά «…η Διοίκηση και στο προσωπικό του Γ.Ν Ηλείας – Ν.Μ Πύργου, εκφράζουν θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του 16χρονου Χρίστοσλαβ Βιολέτοφ του Χρήστοφ που κατέληξε στο Γ.Ν Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Ο άτυχος νέος εισήχθη στη ΝΜ Πύργου το βράδυ του Μ. Σαββάτου και διακομίστηκε στην Πάτρα το πρωί της Τρίτης του Πάσχα αφού πρώτα διασωληνώθηκε. Για τις συνθήκες νοσηλείας στη ΝΜ Πύργου και όσα καταγγέλλονται από τη μητέρα του έχει ήδη διαταχθεί  Προκαταρκτική Εξέταση».

patrisnews

Διαβάστε επίσης