Η Τερέζα Μέι είπε «όχι» στα προεκλογικά debate - Αντιδρά ο Κόρμπιν

ΤΟ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ Η ΝΤΑΟΥΝΙΝΓΚ ΣΤΡΙΤ

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά debate, κατά την προεκλογική περίοδο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Η απάντησή μας είναι όχι», είπε πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ στον Guardian, όταν η βρετανική εφημερίδα ρώτησε αν η πρωθυπουργός θα εμφανιστεί σε κάποιο τηλεοπτικό debate πριν από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Εκπρόσωπος του κόμματος των Συντηρητικών είπε στον Guardian ότι δεν χρειάζεται να δει ο κόσμος μία κόντρα της Μέι με τον Κόρμπιν. «Η επιλογή σε αυτές τις εκλογές είναι ήδη σαφής: ισχυρή και σταθερή ηγεσία για το εθνικό συμφέρον με την Τερέζα Μέι και τους Συντηρητικούς, ή αδύναμη και ασταθής κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Στις εκλογές του 2015, έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, ο Ντέιβιντ Κάμερον συμφώνησε να πάρει τελικά μέρος σε ένα «ζωντανό» τηλεοπτικό debate, με τους ηγέτες έξι κομμάτων. Ηταν η μοναδική φορά που κοντραρίστηκε με τον τότε ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος επανειλημμένα κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό ότι τρέχει τρομαγμένος.  

Μετά την άρνηση της Μέι, ο Κόρμπιν έγραψε στο Twitter: «Αν αυτές οι γενικές εκλογές είναι για την ηγεσία, όπως είπε η Τερέζα Μέι το πρωί, δεν θα έπρεπε να αποφεύγει τις μονομαχίες στα τηλεοπτικά debate».

Ο Τιμ Φάρον, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, σχολίασε ότι οι ψηφοφόροι περιμένουν να δουν τηλεοπτικά debate και πρότεινε να γίνουν αυτά, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Μέι. «Η προσπάθειά της να τα αποφύγει δείχνει ότι περιφρονεί τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αλλά και η Νίκολα Στάρτζεον ζήτησε να γίνουν τα debate, με μία άδεια καρέκλα στη θέση της Μέι.



 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ