Τι λέει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας για το τραγικό δυστύχημα της Εθνικής Οδού

Φαίνεται να αλλάζει η αρχική εικόνα για άλλο όχημα στο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, όπου συνέβη την περασμένη Κυριακή το θανατηφόρο ατύχημα με τέσσερις νεκρούς, καθώς ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τα πραγματικά αίτια του περιστατικού.

Χαρακτηριστική ωστόσο ήταν η τοποθέτηση υψηλόβαθμου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας, με το οποίο συνομίλησε το newsbeast.gr, σύμφωνα με το οποίο φαίνεται να αλλάζει η αρχική εικόνα, σύμφωνα με την οποία βρισκόταν και άλλο όχημα στο σημείο της Εθνικής Οδού που συνέβη το ατύχημα ή ότι πιθανότατα η Porsche έκανε κόντρα με άλλο αυτοκίνητο. Και αυτό γιατί δεν προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία πως υπήρχε άλλο αυτοκίνητο.

Το ίδιο πρόσωπο αποδίδει το συμβάν κατά μεγάλο ποσοστό σε ανθρώπινο σφάλμα και όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Το δυσάρεστο είναι ότι η πλαγιολίσθηση της Porsche ξεκίνησε ακριβώς στην είσοδο του πάρκινγκ με αποτέλεσμα να εισβάλει με μεγάλη ταχύτητα και να συγκρουστεί με το σταθμευμένο αυτοκίνητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν λειτουργήσει προστατευτικά, μειώνοντας πιθανότατα τις συνέπειες του ατυχήματος».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες από τους διερχόμενους οδηγούς για τρεις λόγους. Πρώτον διότι πρόκειται για ευθεία, δεύτερον γιατί προηγείται κατηφόρα και όλα τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και τρίτον γιατί δεν υπάρχει κανένα ραντάρ ελέγχου κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο».

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνει ότι τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται από την Αστυνομία ούτως ώστε να προκύψει το σχετικό πόρισμα, ενώ εμπειρογνώμονες ενεργούν και για λογαριασμό της διαχειρίστριας εταιρείας του συγκεκριμένου τμήματος της Εθνικής Οδού. Τα αποτελέσματα των ερευνών θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ