Παρατράγουδα στα βραβεία του Κρυμμένου Θησαυρού- "Καρφιά" από καρναβαλιστές για την ποιότητα των αρμάτων και τον ...αυτόματο πιλότο

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΌΤΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΕΙ...ΜΟΝΟ ΤΟΥ

Οι προχειρότητες στη φετινή διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, έκαναν εμφάνιση και στην απονομή των βραβείων στην αίθουσα "Αίγλη" αυτή τη φορά υπό τη μορφή καταγγελίας από παλιά μέλη του Κρυμμένου Θησαυρού που έχουν σηκώσει για χρόνια στους ώμους τους τη διοργάνωση.  Στην διαπίστωση ότι το Πατρινό καρναβάλι πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο και πρέπει τάχιστα να αναληφθεί δράση, αν όχι από το δήμο τότε από τα πληρώματα,. κατέληξε από μικροφώνου η Χαρά Αντιόχου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη των πληρωμάτων χωρίς να καταγραφούν ενστάσεις, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του παλιού καρναβαλιστή Σταύρου Γκουρνέλου, ο οποίος έκανε λόγο για χαρακτηριστική έκπτωση στις φετινές κατασκευές του καρναβαλικού συνεργείου, κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό.

Ο γνωστός καρναβαλιστής σχολίασε και την ποινή του zodiac λέγοντας ότι το καρναβάλι είναι δημιουργία και όχι τιμωρία. Το λόγο πήρε από πλευράς δήμου ο Δημήτρης Δημησιάνος, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο του Πέτρου Βρυώνη, ενώ με παρέμβαση Χρυσοβιτσάνου δεν δόθηκε ξανά ο λόγος στον Γκουρνέλο ώστε να μπορέσει να εξηγήσει ότι οι αιχμές του δεν είχαν να κάνουν με τον Βρυώνη αλλά με την αδιαφορία του Δήμου για το καρναβαλικό συνεργείο γεγονός που έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση το παραγόμενο προϊόν.

"Ας προχωρήσουμε στα βραβεία" είπε αφαιρώντας το λόγο από έναν εκ των παλαιοτέρων καρναβαλιστών της πόλης, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι φέτος περισσότερο από ποτέ το γόητρο του Πατρινού καρναβαλιού το κράτησαν  ψηλά οι καρναβαλιστές, στους οποίους ο δήμος αν μη τι άλλο οφείλει να δίνει και όχι να αφαιρεί το μικρόφωνο.

Γ. Κοντ.

Παρήλασαν άρματα....μινιατούρες- Η απίστευτη έκπτωση στο μεγαλύτερο ατού του καρναβαλιού της Πάτρας