Σε αδιέξοδο οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας – «Πάγωσαν» οι εκτιμήσεις για τις ζημιές από την κακοκαιρία – Άγνωστο πότε θα αποζημιωθούν - Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο κλάδος

συνάντηση στα γραφεία των ελγα

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι δέχτηκαν ισχυρότατο πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Χιόνι, πάγος, δυνατές βροχοπτώσεις και πρόσφατα χαλάζι κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών με υπαίθρια κηπευτικά, δημητριακά, αλλά και εσπεριδοειδή, τινάζοντας στον «αέρα» μία ολόκληρη καλλιεργητική περίοδο στην οποία ο αγροτικός κόσμος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του.

Χθες το προεδρείο του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Βεσκούκης μαζί με τον αντιπρόεδρο, Ντίνο Σπυρόπουλο, τον γραμματέα, Δημήτρη Φλίγκο, τον ταμία Χρήστο Κυριακόπουλο και το μέλος, Χρήστο Μπεκίρη είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, κ. Κεχαγιά, αλλά και τον περιφερειακό προϊστάμενο κ. Βόσσο, οι οποίοι και τους ενημέρωσαν για τη διαδικασία των εκτιμήσεων, που όπως φαίνεται καθυστερούν, εξαιτίας υπηρεσιακών ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου κι αφορούν τα οδοιπορικά των εργαζομένων.

Όπως τους μετέφεραν, το νέο καθεστώς δεν επιτρέπει την ομαλή μετάβαση των εκτιμητών στα σημεία της ζημιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας τόνισε πως αντιλαμβάνεται τα υπηρεσιακά ζητήματα που έχουν ανακύψει, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως πάγια θέση του αγροτικού κόσμου είναι η άμεση διευθέτηση της διαδικασίας των εκτιμήσεων, καθώς απ’ αυτήν εξαρτάται το μέλλον του. «Αν δεν γίνουν εκτιμήσεις δεν θα μπορέσουμε να αποζημιωθούμε εγκαίρως και τότε δεν χάνουμε μόνο την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, αλλά και την επόμενη, αφού η πλειονότητα του αγροτικού κόσμου δεν έχει να διαθέσει χρήματα για να στήσει ξανά τις καλλιέργειες. Φυσικό επακόλουθο θα είναι η εξόντωση των αγροτών, αλλά και η επιβάρυνση των καταναλωτών, αφού ως γνωστόν, η έλλειψη προϊόντων προκαλεί αύξηση των τιμών τους», ανέφεραν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Η Σία Αναγνωστοπούλου στη συγκέντρωση των αγροτών δυτικής Αχαΐας – Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο κλάδος πανελλαδικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Αχαΐα: Κόβεται στα δύο η Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου από αγρότες

 

Διαβάστε επίσης