Πάτρα: Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου στον Δήμο για τους μποναμάδες

επιμένουν οι επαγγελματίες

Επιστολή προς τον δήμο Πατρέων απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος σχετικά με τους μποναμάδες. Η επιστολή έχει ως εξής: 

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, έπειτα από τα περσινά «έκτροπα» σχετικά με τους χριστουγεννιάτικους «μποναμάδες» απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μελά, με τις πάγιες θέσεις του ΕΕΣΠ πάνω στο θέμα αυτό, η οποία έχει ως εξής:

«Κύριε Αντιδήμαρχε,

Με την υπ’ αριθ. 3360/8-11-2016 επιστολή μας, ζητούσαμε συνάντηση για να συζητήσουμε τα θέματα της Δημοτικής Στεγασμένης Αγοράς και τις προτάσεις μας για τις Λαϊκές Αγορές. Επειδή δεν ορίστηκε ημερομηνία συνάντησης εκ μέρους σας και επειδή  οι ημέρες για τη λειτουργία των «μποναμάδων» στην οδό Τριών Ναυάρχων πλησιάζουν, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποιες πάγιες θέσεις μας ούτως ώστε να αποφευχθούν «κρούσματα» που σημειώθηκαν την περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προκειμένου να τηρηθούν  οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Η διάρκεια των «μποναμάδων» να είναι αυστηρά στις δύο (2) ημέρες (29 και 30/12/2016).
Οι άδειες που θα δοθούν να μην ξεπερνούν τις πενήντα (50) και όλοι οι πάγκοι να είναι αριθμημένοι.
Κάθε πάγκος να αντιστοιχεί σε άδεια, ο αριθμός της οποίας να είναι τοποθετημένος σε ευκρινές σημείο μαζί με την ταυτότητα του κατόχου.
Τα είδη προς πώληση να συνάδουν με τα ήθη και έθιμα των ημερών.
Η αρίθμηση, η σειρά και η τοποθέτηση των πάγκων να γίνει κατόπιν κλήρωσης παρουσία της Δημοτικής Αρχής, του Συλλόγου των Μικροπωλητών και εκπροσώπου του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, ώστε να μη συμβούν γεγονότα όπως πέρυσι που αφήνουν «σκιές» και υποψίες.
Οι κάτοχοι των αδειών να μην έχουν καμία άλλη υποχρέωση ή δοσοληψία πέραν του Δήμου (π.χ. φύλαξη κλπ)

Με την πεποίθηση ότι θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των «μποναμάδων», σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και ευελπιστούμε από το νέο χρόνο να πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση μαζί σας, ούτως ώστε να συζητήσουμε πιο διεξοδικά τα θέματα που μας αφορούν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Κανονικά λειτουργούν οι μποναμάδες στην Τριών Ναυάρχων - "Βράζει" ο Εμπορικός Σύλλογος με την απόφαση του δήμου να επεκτείνει το έθιμο

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ