Πάτρα: Κλήσεις, πινακίδες και γερανός για να μπει τάξη στη στάθμευση

καθημερινό το κυνήγι της Τροχαίας για τη διπλοστάθμευση

Μπήκε και γερανός στις ...υπηρεσίες της συμμόρφωσης για τη στάθμευση στο κέντρο της Πάτρας. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής εκτός από τα περιπολικά, τους μοτοσικλετιστές της Τροχαίας και τους αστυνομικούς άλλων υπηρεσιών, ο γερανός άρχισε να περιηγείται στους κεντρικούς δρόμους  αποτρέποντας την παράνομη στάθμευση, η οποία παραμένει ο μεγάλος βραχνάς για την πόλη.

Γεγονός είναι ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό συμμόρφωσης, ο περιορισμός της στάθμευσης στο κέντρο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, όλα αυτά όμως υπό το διαρκές "κυνηγητό" της αστυνομίας, η οποία βρίσκεται επί ποδός για τον έλεγχο της στάθμευσης.

Στη Δημοτική Αρχή υπάρχει η πεποίθηση ότι είναι θέμα χρόνου το σύστημα να λειτουργήσει και να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών - χρηστών. Ο επόμενος στόχος είναι να γεμίσουν τα πάρκινγκ της παραλιακής ζώνης και να προτιμήσουν πιο πολλοί οδηγοί τη δημοτική συγκοινωνία, εφόσον χρειαστεί να παραμείνουν για περισσότερο από δυο ώρες στο κέντρο.

Πάντως ο αριθμός των ΄προστίμων που κόβουν οι δημοτικοί υπάλληλοι στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης βαίνει μειούμενος κάθε εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι βρίσκουν θέση και σταθμεύουν τηρούν τα ωράρια.

 

Διαβάστε επίσης