Πύργος: Σπίτι ανέργων στο σκοτάδι λόγω οφειλών στη ΔΕΗ

στο Επιτάλιο

Αναγκασμένος να ζει στο σκοτάδι, μαζί με την οικογένειά του, είναι από προχθές, κάτοικος του Επιταλίου, ύστερα από την διακοπή της ηλεκτροδότησης που προχώρησε η ΔΕΗ, στην οικία του εξαιτίας οφειλών που ο ίδιος έχει προς την Επιχείρηση.

Ο Σπήλιος Δεμέναγας, την περασμένη Τετάρτη, είδε ξαφνικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι που διαμένει με την σύζυγο και την πεθερά του, ενώ όπως ανέφερε, η διακοπή της ηλεκτροδότησης έγινε χωρίς καμία νωρίτερα προειδοποίηση. Τώρα, το υπέρογκο ποσό που χρωστάει στην ΔΕΗ, είναι αδύνατο να καλυφθεί καθώς ο ίδιος παραμένει άνεργος από το 2014 ενώ το μοναδικό εισόδημα που λαμβάνει είναι αυτό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με ποσό 200 ευρώ.

15129867_10154737976189634_740309949_n.jpg

Όπως ανέφερε χθες στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο κ. Δεμέναγας, στην ΔΕΗ χρωστά περίπου 3 χιλ. ευρώ, τα οποία, τα κάλυπτε με κάποια ποσά – συνήθως μικρά – το τελευταίο διάστημα, αφού δεν μπορούσε να προβεί σε κάποια μεγάλη πληρωμή ώστε να καλυφθεί το μεγάλο χρέος.

Τα λιγοστά χρήματα που «μπαίνουν» στο σπίτι του, είναι μόλις 200 ευρώ από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα οποία όμως, δεν φτάνουν ώστε να καλυφθούν τα έξοδα και οι ανάγκες της οικογένειας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα, είναι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι δεν μπορεί να προβεί σε κάποιο διακανονισμό με την Επιχείρηση καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να καταβάλλει χρηματικό ποσό το οποίο όμως δεν έχει.

Εκείνο που τόνισε μάλιστα ο κ. Δεμέναγας, είναι πως από προχθές που δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του, η κατάσταση είναι δραματική, με δεδομένο την πτώση της θερμοκρασίας ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας…

«Ήρθαν χωρίς ειδοποίηση και μου έκοψαν το ρεύμα από την ΔΕΗ. Το ποσό που χρωστάω είναι γύρω στα 2.900 ευρώ. Επισήμως η ΔΕΗ δεν με είχε ενημερώσει πως αν δεν πληρώσω κάποιο ποσό θα μου κόψει το ρεύμα. Έδινα στην αρχή κάποια χρήματα, όχι πάρα πολλά, τελευταία είχα δώσει κάποια χρήματα. Είμαι άνεργος με επίδομα αλληλεγγύης συνολικά 400 ευρώ, τα 200 ευρώ σε τρόφιμα και τα υπόλοιπα 200 ευρώ παίρνω στο χέρι.

Τι μπορεί κάποιος να πληρώσει με 200 ευρώ σε ένα σπίτι που είναι άνεργος από το 2014; Τίποτα. Έχω ένα παιδί 19 ετών το οποίο σπουδάζει. Τι πρέπει να κάνω; Ήρθαν απροειδοποίητα και μου έκοψαν το ρεύμα. Χθες (σ.σ. προχθές) έμεινα χωρίς ρεύμα και είναι χειμώνας και έχω και την πεθερά μου εδώ και είναι άρρωστη. Το σπίτι είναι στο όνομα του παππού μου και δεν μπορώ να προχωρήσω σε διακανονισμό γιατί κι εκεί χρειάζονται κάποια χρήματα να δώσεις. Θα πάω στη ΔΕΗ και θα ζητήσω να δώσω κάποια χρήματα και θα παρακαλέσω να μου ενεργοποιήσουν το ρεύμα. Είναι χειμώνας και δεν γίνεται να μείνω χωρίς ρεύμα», ανέφερε ο κ. Δεμέναγας.

 

Χωρίς δουλειά παρά τις προσπάθειες

Όπως επεσήμανε ο κ. Δεμέναγας, από το έτος 2014, παραμένει άνεργος και παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει ώστε να βρει κάποια δουλειά, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό, μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ο ίδιος είχε υποβάλει αίτηση, στην Κοινωφελή Εργασία για τον δήμο του Πύργου, ωστόσο κι εκεί, η τύχη δεν του «χαμογέλασε» καθώς στον πίνακα κατάταξης βρίσκεται στους επιλαχόντες.

Για την υπόθεση του κ. Δεμέναγα, θέση πήρε χθες και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Επιταλίου, που μίλησε με αυστηρό ύφος, απέναντι στην ενέργεια της ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) που εορτάζεται στην Χώρα η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας ένας συμπολίτης μας βρίσκεται σε αυτή την δυσμενή θέση. Αυτό το γεγονός πιστεύω πως είναι η απαρχή μιας γενικότερης πολιτικής η οποία πλέον θα καταδείξει ένα πιο σκληρό πρόσωπο, ένα απεχθές Κράτος που δεν θα βάζει σύνορα πουθενά, που οι μικρές, ανήμπορες, ανυπεράσπιστες τάξεις θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπίσουν αυτή τη λαίλαπα που επέρχεται εκ μέρους της κρατικής μηχανής. Μείναμε έκπληκτοι, δεν το περιμέναμε και έδειξε η διοίκηση πέραν της αναλγησίας και πέραν του σκληρού προσώπου πως είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει φαινόμενα αντίδρασης. Θα κόψει τα ρεύματα, θα κόψει τα τηλέφωνα, θα κόψει οτιδήποτε είναι απλήρωτο ακόμη και σε ανθρώπους, ακόμη και σε οικογένειες, ακόμη και σε μονάδες, οι οποίες είναι εμφανώς δύσκολο να αντιμετωπίσουν την ζωή γενικότερα αλλά και τον επερχόμενο χειμώνα».

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρθηκε χθες, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει παραλάβει μέχρι σήμερα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται και βεβαιώνουν πως ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να γνωρίζει η ΔΕΔΔΗΕ αν θα προχωρήσει ή όχι σε διακοπές της ηλεκτροδότησης, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία που ίσχυε μέχρι πρότινος, δηλαδή της δυνατότητας διακανονισμού των οφειλών σε δόσεις.

Πηγή: patrinsnews.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ