Μαρία Κυριακοπούλου: Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο

δηλωση της πρωην βουλευτου αχαιας

Σε δηλωσή της με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου η Μαρία Κυριακοπούλου, πρώην βουλευτής –μέλος του  Πολιτικού Συμβουλίου της Κοινωνικής Συμφωνίας, αναφέρει:

Πέρασαν 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 με αίτημα « Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία ». Η μνήμη μας ιδιαίτερα για όσους ζήσαμε εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές , θα είναι πάντα παρούσα  για να τιμά, όχι μόνο όσους έπεσαν θύματα της χούντας , αλλά και  όλους εκείνους που έγιναν μια γροθιά και ύψωσαν  φωνή και ανάστημα στο δικτατορικό καθεστώς.

 

Το σύνθημα « Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία » διατύπωσε το διαρκές και το πάντα επίκαιρο αίτημα και δικαίωμα των λαών για Δημοκρατία .

 

Κι αν τότε χρειάστηκε η αυθόρμητη συγκρότηση ενός κινήματος ανθρώπων, που αγκαλιάστηκε από όλες τις γενιές , σήμερα η συγκρότηση ενός δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου είναι αναγκαία . Είναι ο δρόμος για να αντιμετωπίσουμε το χάος που προκάλεσε η συνεχιζόμενη βάρβαρη λιτότητα. Είναι η απάντηση στη χαμένη ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια , στην αρπαγή κάθε αναπτυξιακού πόρου της Πατρίδας μας από τους αδίστακτους δανειστές , που θέλουν να αφανίσουν, χωρίς ίχνος σεβασμού, την κυριαρχία ενός κράτους μέλους τους .

 

Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο « χωρίς Δημοκρατία δεν υπάρχει κράτος δικαίου , χωρίς συνδικάτα δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα , με γονατισμένους πολίτες δεν υπάρχει ελπίδα , με τη νέα γενιά στο περιθώριο δεν υπάρχει μέλλον.

Χρέος μας ο αγώνας για να παλέψουμε την αδικία , την ανισότητα  και τη φτώχεια .

 

 

Μαρία Ηλία  Κυριακοπούλου

Πρώην βουλευτής –

μέλος του  Πολιτικού Συμβουλίου της Κοινωνικής Συμφωνίας

Διαβάστε επίσης