Πάτρα: Μαζική η συμμετοχή εμπόρων στην εκδήλωση για το Ασφαλιστικό - Ομιλητής ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ

Στον εμπορικό σύλλογο

Με μεγάλη συμμετοχή του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΕΣΠ, η εκδήλωση με θέμα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ», που αποτελούσε συνδιοργάνωση  του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας. Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ κ. Δημήτρης Χριστοφορίδης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Άρης Τηλιγάδης  καθώς επίσης και μέλη γειτονικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, Εμπορικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών κ.ά.

unnamed_7.jpg

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις θέσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους πάνω στο μείζον θέμα του νέου ασφαλιστικού. Ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα  στην αποπληρωμή των τρεχουσών εισφορών σε σχέση με τα οφειλούμενα ποσά, για τα οποία έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση το πάγωμα αυτών, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην έναρξη της ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφορίδη, αυτός  είναι και ο απώτερος στόχος του ΟΑΕΕ. Αν οι ασφαλισμένοι μπορέσουν να κρατηθούν συνεπείς στις τρέχουσες οφειλές τους, τα απαιτούμενα ποσά θα μειωθούν σημαντικά προς όφελος και των δύο μερών. Τόνισε επίσης, ότι αυτό που αλλάζει είναι ότι οι ασφαλισμένοι, θα έχουν πλέον ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, όλες οι παροχές θα είναι ίδιες και όχι διαφορετικές ανάλογα με το ταμείο ασφάλισης και η πληρωμή θα γίνεται βάσει φορολογικής δήλωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ, κ. Ρώρος αναφέρθηκε στο πάγωμα των ληξιπρόθεσμών οφειλών, λέγοντας ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος και από ό,τι φαίνεται παίρνει «σάρκα και οστά». Ήδη οι προτάσεις του ΕΕΣΠ έχουν γίνει αποδεκτές και έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση:

«Πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικού χρόνου ή κρατήσεις από τη σύνταξη. Η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με την καταβολή από 1/1/2017 των εισφορών με βάση τα καθαρά κέρδη με συντελεστή 26,95% για την πλειοψηφία των συναδέλφων, σημαίνει μείωση της μηνιαίας καταβολής κατά περίπου 40-50%.

Θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότηση λογαριασμού» της επιχείρησης για πληρωμή υποχρεώσεων στο δημόσιο και άλλων λειτουργικών εξόδων, με σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού από εισπράξεις με χρήση πλαστικού χρήματος και e-banking.

Βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ζητούμενο θα πρέπει να είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων απένταξης των οφειλετών που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016 καθώς και διάσωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι και 31/12/2017.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και έπειτα από τη συνεργασία που επετεύχθη μεταξύ του ΕΕΣΠ και της ATTICA BANK, υπήρχε ειδικός χώρος με ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τη δυνατότητα εξασφάλισης  δωρεάν μηχανήματος POS με 0,80% προμήθεια, αποκλειστικά για τα μέλη του Συλλόγου.

Τέλος, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ενημερώνει τα μέλη του ότι επαναλειτουργεί η δωρεάν υπηρεσία συμβουλευτικής για ασφαλιστικά, νομικά και οικονομοτεχνικά θέματα, μέσω ειδικού προγράμματος της ΕΣΕΕ με αντίστοιχα γραφεία. Για το θέμα του ασφαλιστικού συνεργαζόμαστε με το γραφείο του κ. Μπούρλου.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση της  παραπάνω  υπηρεσίας, αλλά και για διευκρινίσεις σχετικά με τη δωρεάν διάθεση των POS μέσω της ATTICA BANK, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΕΕΣΠ (πλατεία Γεωργίου Α΄, 1ος όροφος) και στο τηλ. 2610273257 και e-mail: [email protected].

 

Διαβάστε επίσης