Συναγερμός στη Γερμανία: μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε δέκα κρατίδια

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΑΛΑΦΙΣΤΕΣ

Οι γερμανικές αρχές εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση κατά των σαλαφιστών μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει τη λειτουργία της οργάνωσης ενός γνωστού στην αστυνομία κήρυκα μίσους, του ισλαμιστή Αμπού Ναγκί.

Μετά από προετοιμασία ενός χρόνου το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε τον ισλαμιστικό σύλλογο «Η αληθινή θρησκεία», του γνωστού κήρυκα μίσους, Αμπού Ναγκί.

Από τις 6:30 το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κάνουν εφόδους σε πάνω από 200 τεμένη, διαμερίσματα, γραφεία και αποθήκες σε δέκα ομόσπονδα κρατίδια.

Οι έρευνες, πάντως, εστιάζονται κυρίως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Έσση και το Αμβούργο.


Η οργάνωση του σαλαφιστή Αμπού Νάγκι ήταν γνωστή πρωτίστως λόγω της εκστρατείας διάδοσης του Κορανίου που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στη Γερμανία.

Μέλη της οργάνωσης στέκονταν σε κεντρικά σημεία και μοίραζαν στους διερχόμενους δωρεάν αντίτυπα του Κορανίου, προτρέποντάς τους να το διαβάσουν.   

Όμως σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας «Η αληθινή θρησκεία» παραβιάζει με τη δράση της τη συνταγματική τάξη καθώς πρεσβεύει ολοκληρωτικές απόψεις, όπως αναφέρεται στην απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας της οργάνωσης. 

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι «Η αληθινή θρησκεία» υποστηρίζει τον ένοπλο τζιχάντ (Ιερό πόλεμο), και αποτελεί κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών Ισλαμιστών, αλλά και ατόμων που θέλουν να πάνε στη Συρία και το Ιράκ για να στελεχώσουν τις δυνάμεις του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ισλαμιστικός αυτός σύλλογος αριθμεί πάνω από 500 μέλη, κατανεμημένα σε περίπου 60 παραρτήματα – σημεία διανομής του Κορανίου.


DER SPIEGEL, BILD