Τέλος οι ρευματοκλοπές - Οι «έξυπνοι μετρητές» της ΔΕΗ γεγονός και στη Δυτική Ελλάδα - Που θα εγκατασταθούν - Ποιο το όφελος

«έξυπνοι μετρητές» της ΔΕΗ

"Μπλόκο" στις ρευματοκλοπές, αλλά και ταυτόχρονο άνοιγμα στην εφαρμογή πολυζωνικών τιμολογίων από τους καταναλωτές, επιτρέπουν στη ΔΕΗ, η εγκατάσταση "έξυπνων" μετρητών που στην Δυτική Ελλάδα αρχικά θα αποκτήσει η Λευκάδα. Πανελλαδικα θα τοποθετηθούν 300.000.

mylonas_lexoy.jpg

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου - Ηπείρου Σπύρο Μυλωνα, στη διάρκεια της εκδήλωσης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) Α.Ε. , στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης- Money Show Πάτρας «Ο έξυπνος μετρητής είναι ένας μετρητής αμφίδρομης επικοινωνίας, ο οποίος καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ενέργειας και έχει δυνατότητα αποστολής δεδομένων και λήψης εντολών», επεσήμανε ο κ. Μυλωνάς.

Πρόκειται  για μετρητές που θα τοποθετηθούν εξωτερικά των σπιτιών και θα διευκολύνουν τον καταναλωτή με μια σειρά δυνατοτήτων, όπως είναι η εντολή που θα μπορεί να δίνεται από κινητά για χρονοπρογραμματισμό της λειτουργίας ηλεκτρικών συσκευών (πχ σε μισή ώρα να ανάψει ο θερμοσίφωνας)

.Επιπλέον το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος θα καθορίζεται ανάλογα με τη «ζώνη», προτρέποντας τον καταναλωτή να λειτουργήσει συσκευές σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όχι σε ώρες αιχμής, με κίνητρο τη μείωση του τιμολογίου. Αυτό επιπλέον εξασφαλίζει και την αντοχή του συστήματος.

Σύμφωνα με τον κύριο Μυλωνά πρόκειται για ένα σύστημα πιο ευέλικτο και πιο ευσταθές καθώς και για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα ξεπεράσει το 1 δις.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ