Πάτρα: Τελεσίγραφο Πελετίδη στην Ολυμπία Οδό - "Τα αντιπλημμυρικά έργα ή άμεσα κινητοποιήσεις"

τί είπε στη συνέλευση με τους κατοίκους του Ρίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 6 Νοέμβρη, σύσκεψη των κατοίκων, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας, με θέμα: «Αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας από τις επιπτώσεις των έργων της Ολυμπίας Οδού και της ΕΡΓΟΣΕ, για τις περιοχές από Ρίο έως Ψαθόπυργο». O δήμαρχος απείλησε με "αποκλεισμό" της Ολυμπίας Οδού, όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.gr. 

Παραβρέθηκαν στη σύσκεψη εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Διονύσης Πλέσσας και Παύλος Στάμος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας και δημοτικοί σύμβουλοι. Παραβρέθηκαν επίσης, οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια Ακταίου, Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Αραχωβιτίκων, Δρεπάνου και Ψαθοπύργου.

Στην εισήγησή της η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου, Σία Μπιρλή, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κατασκευή της «Ολυμπίας οδού» και τους κινδύνους από τις πλημμύρες σε ολόκληρη την περιοχή, που ήταν και κοινή διαπίστωση όλων όσων παραβρέθηκαν. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις έγιναν εμφανείς στην πρόσφατη νεροποντή, με αποκλεισμούς δρόμων και προβλήματα σε φρεάτια και αγωγούς, που προκλήθηκαν από φερτά υλικά, χώματα και λάσπες από τα έργα. Γι αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην απουσία των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι επιλέξιμα στα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.λπ.).

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί  την άμεση κατασκευή έργων (αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής) προστασίας γιατί είναι έργα ζωτικής σημασίας. Επεσήμανε ιδιαίτερα ότι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένος στις Δημοτικές Κοινότητες της περιοχής του Ρίου, λόγω της ασυδοσίας των μεγαλοκατασκευαστών της νέας οδού και της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει στον αρμόδιο Υπουργό ολοκληρωμένο φάκελο, όπου καταγράφονται και αποτυπώνονται σε φωτογραφίες και χάρτες, τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και των μεγαλοκατασκευαστών γιατί παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, δεν έχει ξεκινήσει καν η κατασκευή των απαραίτητων έργων.

Περιμένουμε –κατέληξε ο Δήμαρχος- την άμεση έναρξη των εργασιών. Σε αντίθετη περίπτωση οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής είναι η μόνη επιλογή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ