Πάτρα: Που θα πάνε τα χρήματα από το Ιερό προσκύνημα της Αγίας Ζώνης της Παναγιάς - Τι αποκάλυψε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος

Την Παρασκευή το απόγευμα η υποδοχής της

"Η παρουσία της Τιμιάς Ζώνης της Παναγιάς στην Πάτρα, είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, για την πνευματική τόνωση, ηθικής στήριξης των ατομών σε μια δύσκολη περιόδο που διανύουμε", δήλωσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με αφορμή την έλευση της στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα την προσεχή Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Η Αγία Ζώνη θα "ταξιδέψει" στην Πάτρα, από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους και θα "φιλοξενηθεί" στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου. μετά από σχετικό αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης.

timia-zoni.jpg

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά την διάρκεια του Ιερού προσκηνύματος, θα διατεθούν όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, για φιλανθρωπίες με το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στην ανακατασκευή του κτηρίου, όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών η ιστορική εφημερίδα "Ημερήσιος Κήρυκας", το οποίο πλέον έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πατρών, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος συσσιτίου και περίπου 12 δωμάτια, που θα διατεθούν σε αδύναμους οικονομικά φοιτητές που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στις φοιτητικές εστίες.

Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα γνωστοποίησε πως η Μητρόπολη, χρηματοδοτεί μέσω υποτροφιών φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικά.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Πατρών, αναφερόμενος για πρώτη φορά στα οικονομικά της Μητροπόλεως, δήλωσε πως τα χρήματα της Εκκλησίας προορίζονται για τις ανάγκες του λαού και πως είναι στη διάθεση όποιου το επιθυμεί να το διαπιστώσει. 

Υπενθυμίζεται πως η Τιμία Ζώνη της Παναγίας θα αφιχθεί στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα όπου και θα τελεστή δοξολογία. Έπειτα η Τιμία ζώνη θα τεθεί σε προσκύνημα και καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες και θεία λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά η που η Τίμια Ζώνη είχε ταξιδέψει στην Πάτρα ήταν στο μακρινό 1929.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ