ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Το "σκληρό ροκ" του Χ. Γραμμένου, η απάντηση της Νομαρχιακής και στην μέση ο Θ. Παπαθεοδώρου

με αφορμή εκδηλωσεις που διοργανωνει ο βουλευτης

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία προέκυψε εμφύλιος στην τοπική κομματική οργάνωση με αφορμή τις δηλώσεις του μέλους της Ν.Ε. Χρήστου Γραμμένου που αφορούσαν σε εκδήλωση που προγραμματίζει στην Πάτρα ο βουλευτής του Κινήματος Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Νωρίτερα ο κ. Γραμμένος είχε εκδόσει σκληρή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "Συνεχίζοντας την συστηματική απαξίωση που επιδεικνύει στα εκλεγμένα τοπικά όργανα, στη Ν. Ε. εν προκειμένω, θεώρησε σωστό και εύλογο να προβεί στο εξής ολίσθημα: Απέστειλε προσκλήσεις για επικείμενη κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιο, καθηγητές τού Παν/μίου Πατρών, κ.ά. στους φίλους τού κόμματος και στα –εκλεγμένα επαναλαμβάνω- μέλη τής Ν. Ε. Αχαΐας, αγνοώντας γι’ άλλη μια φορά τα όργανα. Η πρόσκληση είναι του ιδίου, αλλά φέρει το λογότυπο τού κόμματος, με την εκδήλωση να τίθεται υπό την αιγίδα τής Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κανένα μέλος της Ν.Ε Αχαίας δεν έλαβε ποτέ γνώση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όλοι ενημερώθηκαν απο τις προσκλήσεις."

Στον αντίποδα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας υποστηρίζει οτι υπήρξε ενημέρωση για δύο εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Αχαιός βουλευτής και πως στην διάρκεια της συνεδρίασης της Ν.Ε. όπου συζητήθηκε το θέμα, κανένα μέλος της δεν εξέφρασε την παραμικρή διαφωνία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

"Ως απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τον υποτιθέμενο εμφύλιο στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αχαΐας θεωρούμε αναγκαίο να διασαφηνίσουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη άποψη του συντρόφου Χ.Γραμμένου είναι αυστηρά προσωπική και σε καμία περίπτωση δεν απηχεί ως άποψη το σύνολο της Ν.Ε και των μελών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, οφείλουμε να θυμίσουμε πως κατά την διάρκεια της τελευταίας διευρυμένη νομαρχιακής επιτροπής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κύριος Παπαθεοδώρου είχε ενημερώσει τα μέλη που συμμετείχαν – συμπεριλαμβανομένου και του συντρόφου Γραμμένου- για την εκδήλωση με θέμα την παιδεία ως συνέχεια των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ως Ν.Ε στηρίζουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς θεωρούμε πως η παιδεία είναι βασικός άξονας πολιτικής παρέμβασης.

Το ΠΑΣΟΚ την στιγμή που κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε έναν ατέρμονο αγώνα εντυπώσεων, εργάζεται ενωμένο προς την κατεύθυνση της διατύπωσης μιας εναλλακτικής προοδευτικής λύσης, έχοντας μπροστά του δύο σημαντικές εκλογικές διαδικασίες σε τεχνικό και οικονομικό επιμελητήριο.  Τούτη την ώρα, κόντρες και προσωπικά κίνητρα λειτουργούν εις βάρος της παράταξης και των κοινωνικών ομάδων που αυτή εκφράζει."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

"Όταν λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του και απευθύνεται πλέον με άλλους όρους και κανόνες στην κοινωνία, εννοούμε αυτό ακριβώς που έπραξε ο μοναδικός βουλευτής στην Αχαΐα, κ. Θ.Παπαθεοδώρου.... Συνεχίζοντας την συστηματική απαξίωση που επιδεικνύει στα εκλεγμένα τοπικά όργανα, στη Ν. Ε. εν προκειμένω, θεώρησε σωστό και εύλογο να προβεί στο εξής ολίσθημα: Απέστειλε προσκλήσεις για επικείμενη κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιο, καθηγητές τού Παν/μίου Πατρών, κ.ά. στους φίλους τού κόμματος και στα –εκλεγμένα επαναλαμβάνω- μέλη τής Ν. Ε. Αχαΐας, αγνοώντας γι’ άλλη μια φορά τα όργανα. Η πρόσκληση είναι του ιδίου, αλλά φέρει το λογότυπο τού κόμματος, με την εκδήλωση να τίθεται υπό την αιγίδα τής Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κανένα μέλος της Ν.Ε Αχαίας δεν έλαβε ποτέ γνώση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όλοι ενημερώθηκαν απο τις προσκλήσεις. Ερωτάται ο βουλευτής, πόσο αρμόζει αυτή η συμπεριφορά στο νέο ήθος που φέρεται να κομίζει το ΠΑΣΟΚ. Αγνοεί πως η κάθε εκδήλωση τού κόμματος ανάγεται και οργανωτικά εξαρτάται από τη Ν. Ε.; Επειδή, όμως, είναι προφανές ότι γνωρίζει τις διαδικασίες, στηριζόμενος σε ποιους αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες, παραβλέποντας, αθετώντας, και απαξιώνοντας κάθε εκλεγμένο όργανο από Αχαιούς πολίτες; Για ποιον λόγο υπονομεύει και υποβαθμίζει τον ρόλο τής Ν.Ε. σε μία περίοδο που το κόμμα ανασυντάσσεται και αφήνει οριστικά στο παρελθόν τις πρακτικές που το οδήγησαν στα χαμηλά ποσοστά του; Ο κ. Παπαθεοδώρου είναι διπλά υπόλογος, διότι ουδέποτε εξελέγη από τους πολίτες τής Αχαΐας. Με άλλα λόγια, κ. Παπαθεοδώρου, οι κινήσεις στο παρασκήνιο, εν αγνοία των εκλεγμένων οργάνων, αρμόζουν σε πολιτικά μικρούς και λίγους, αναδεικνύουν μόνον πολιτικούς νάνους!!!"

 

Διαβάστε επίσης