Πάτρα: Στάση εργασίας την Πέμπτη από τους νοσοκομειακούς γιατρούς - Συμμετέχουν στο καραβάνι της υγείας

ανακοινωση της εινα

Για τη συμμετοχή της στο καραβάνι υγείας, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ε.Ι.Ν.Α., όλα τα χρόνια από την ίδρυσή της, είναι στην πρώτη γραμμή στην αποκάλυψη και καταγγελία των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό στο ΕΣΥ και τις δομές του στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Αναδεικνύοντας τις ελλείψεις και τις επιπτώσεις τόσο στην υγεία του πληθυσμού, όσο και σε αυτήν του προσωπικού.
Αποδεικνύοντας ότι μνημόνια και υγεία δεν πηγαίνουν μαζί.

Καταγγέλλοντας κάθε ανορθολογισμό και πολιτική ισορροπιών που συνοδεύουν το ΕΣΥ δεκαετιών δικομματισμού, και εξακολουθεί να συντηρείται και σήμερα.
Συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες άλλων σωματείων και ενώσεων της περιοχής που αφορούν τα κοινωνικά αγαθά και δη αυτό της υγείας.

Είναι λογικό λοιπόν να συμμετέχουμε και στο Καράβανι Υγείας στις 3 Νοέμβρη.  Αυτό θα το κάνουμε με το δικό μας διακριτό και κριτικό τρόπο.

Στη σημερινή περίοδο, η κάθε μας κίνηση δεν πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία ενός επικοινωνιακού γεγονότος αλλά στην ουσιαστική οργάνωση των εργαζομένων στην Υγεία και στην ενημέρωση και οργάνωση της κοινωνίας. Η αντιπαράθεση στις μνημονιακές πολιτικές στην Υγεία, δε γίνεται με τηλεοπτικούς όρους ούτε με επιχειρηματολόγηση που παραπέμπει στην ανόρθωση των παθογενειών του παλαιού ΕΣΥ, δίνοντας επιχειρήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την κυβέρνηση του 3ου μνημονίου. Αγώνες που εξαγγέλθηκαν αλλά ναρκοθετήθηκαν, αγώνες που δεν ξεκίνησαν, αγώνες που έμειναν στα χαρτιά είναι ο απολογισμός των συνδικαλιστικών ηγεσιών όχι μόνο της περιόδου των μνημονίων αλλά και πριν και –δυστυχώς- και τώρα.

Η αντιπαράθεση στην πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία, που είναι στην ουσία της παρόμοια και με τους ίδιους περιορισμούς με των προηγουμένων και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του ΕΣΥ (υποχρηματοδότηση, διορισμοί με το σταγονόμετρο, επέκταση ελαστικών σχέσεων και συμβάσεων, συνύπαρξη ιδιωτικού με δημόσιο προς όφελος ιδιωτικού), απαιτεί δυνάμεις φρέσκιες, καθαρές ή έστω δυνάμεις που θα έχουν ξεκόψει από το «συνδικαλισμό» και θα είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν το μαχόμενο δυναμικό των Νοσοκομείων και τα χειμαζόμενα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί μια πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ.

Σήμερα, χρειάζεται μια πανστρατιά για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας. Έξι χρόνια μνημονίων έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην υγεία του λαού μας και τους –εναπομείναντες- λειτουργούς του.

Και με τη συμμετοχή μας στο Καραβάνι Υγείας (4ωρη στάση εργασίας 3/11/16, 9.00-13.00) και με άλλες πρωτοβουλίες που παίρνουμε και θα πάρουμε, συνεχίζουμε στο δρόμο της ενωτικής και ακηδεμόνευτης δράσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ