Πάτρα- Ύπατη Αρμοστεία: Δεν θα υπάρξει άλλη δομή φιλοξενίας προσφύγων - Τι απαντά ο Δήμος

Συνάντηση σήμερα με εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Δημαρχείο

Τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει άλλη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη της Πάτρας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Νικόλαος Γκουσίδης, που σήμερα Δευτέρα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με αφορμή την εγκατάσταση οικογενειών από την Συρία, σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου.

cache_650x650_1_321127_0.jpg

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για πρόσφυγες που εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε χώρες της Ευρώπης, όπου μάλιστα έχουν ζητήσει άσυλο. Όπως είχε γράψει το tempo24.gr, οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς που έχουν βρει κατάλυμμα στην ξενοδοχειακή μονάδα, επιθυμούν, να μεταβούν στη Γερμανία και τη Σουηδία, προκειμένου να ενωθούν με τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους.

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της τόνισε στον εκπρόσωπο της ύπατης αρμοστείας ότι θα συνεχίσει, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να είναι αλληλέγγυα και να στηρίζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Ότι είναι κάθετα αντίθετη με την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα το μαζικό εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα.

Η Δημοτική Αρχή απαιτεί την απευθείας μεταφορά τους, με σύντομες διαδικασίες, από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες του τελικού προορισμού τους.

Στο ξενοδοχείου, μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία, φιλοξενούνται πλέον περίπου 140 άτομα. Η πρώτη μετεγκατάσταση έγινε στις 18 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το θέμα των προσφύγων στη συνάντηση Πελετίδη με τον εκπρόσωπο της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ

Πάτρα: Ποιοι αναλαμβάνουν δράση για τους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στο Rio Beach

 

Διαβάστε επίσης