ΔΕΗ: Παράταση της ρύθμισης οφειλών ως 31 Δεκεμβρίου! Mέχρι το δρόμο φτάνουν οι ουρές στην Πάτρα

εν αναμονή της απόφασης του ΔΣ

Παράταση της ρύθμισης οφειλών ως 31 Δεκεμβρίου! Αυτή είναι η πρόταση που “έπεσε” στο τραπέζι του Δ.Σ. της ΔΕΗ που συνεδριάζει σήμερα και μεταξύ άλλων θα πάρει απόφαση και για την παράταση της προθεσμίας για ρύθμιση των χρεών πιθανότατα ως το τέλος του χρόνου.

Ήδη η παράταση ενός μηνός που δόθηκε και λήγει σήμερα έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες πολίτες την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους. 
Η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα τελευταία ημέρα οι ουρές είναι τεράστιες από τα ξημερώματα, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ έχει ως θέμα του και την παράταση της ρύθμισης. Μάλιστα οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι η παράταση θα είναι ως το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα ταλαιπωρίας του κοινού.


Σε κάθε περίπτωση η παράταση ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί και θα πρέπει όλοι να περιμένουμε, πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: 

Λήγει σήμερα το πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών στη ΔΕΗ και από το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Ακτή Δυμαίων, από καταναλωτές που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από τους καταναλωτές που μπορούν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε 36 δόσεις, πόσο μάλλον στην Αχαϊα, που κατατάσσεται στις περιοχές με τους περισσότερους ληξιπροθεσμους λογαριασμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ.

Το αυξημένο ενδιαφέρον δεν αποκλείεται να οδηγήσει την διοίκηση της επιχείρησης στην ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πελατών, αλλά και να διασφαλιστεί η απόδοση των χρημάτων.

Το πρόγραμμα

Οι οφειλέτες τηςΔΕΗ  μπορούν να ρυθμίσους τις οφειλές τους σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή.

Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
Εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή
Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού

Διευκρινίζεται, ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο.

Στην Αχαϊα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παραθέσει επισήμως η ΔΕΗ

•    Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα € 98 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Αχαΐας, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.

*  Το 31,2% δεν είχε κάνει διακανονισμό, δηλαδή 65.000 περίπου καταναλωτές δεν είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους. Από αυτό το ποσοστό το 78% αφορά οικιακή χρήση, το 18% επαγγελματική και το 48% αγροτική χρήση. 

•    Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 53,5 %, εκ των οποίων το 36,3 % αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 1.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,5% των οικιακών οφειλετών.

•    Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 42,1 %, εκ των οποίων το 30,3% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,6% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 46 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών. 
•    Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 4,4 %.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ