Αγωγή 120 χιλιάδων ευρώ σε Μικρούτσικο – Πασχαλίδη από δήμο Ιλίου

«Θα προστατέψουμε τα συμφέροντα του δήμου» λεει ο δημαρχος

Αγωγή 120 χιλιάδων ευρώ για την οικονομική και ηθική βλάβη που υπέστη κατέθεσε ο δήμος Ιλίου κατά των καλλιτεχνών Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη, εξαιτίας της απόφασής τους να μη συμμετέχουν στη εκδήλωση του Ιουνίου για τη «Λευκή Νύχτα».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η εταιρία με την οποία είχε υπογράψει σύμβαση ο δήμος, ενημέρωσε την τελευταία εβδομάδα ότι οι δύο καλλιτέχνες δεν επρόκειτο τελικά να εμφανιστούν.

«Όχι απλά υποτίμησαν το δημοτικό συμβούλιο με την ενέργειά τους αυτή αλλά ήταν και ανακόλουθοι με τη σύμβαση που είχαν υπογράψει» τόνισε ο κ. Ζενέτος, επιβεβαιώνοντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι κατέθεσε αγωγή και πρόσθεσε ότι η εταιρία υπέδειξε ως υπεύθυνους για τη μη συμμετοχή τους δυο καλλιτέχνες.

Ο δήμαρχος Ιλίου υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καταθέσει αγωγή, επισημαίνοντας ότι, «αν δεν το κάναμε, θα απεμπολούσαμε και δε θα περιφρουρούσαμε τα συμφέροντα του δήμου. Τι σας κάνει εντύπωση; Τυπώσαμε αφίσες, πανό,  κάναμε οτιδήποτε χρειαζόταν για να το προβάλλουμε. Ξοδέψαμε χρήματα».

Υπενθυμίζεται, ότι οι Μίλτος Πασχαλίδης και Θάνος Μικρούτσικος είχαν αποφασίσει, ξαφνικά, την τελευταία εβδομάδα πριν την εκδήλωση να ακυρώσουν την εμφάνισή τους, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του δήμου Ιλίου. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για «πράξη αντίθετη σε κάθε ηθική και επαγγελματική δεοντολογία, η οποία επιπρόσθετα προσβάλλει τους πολίτες του Ιλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο που ενέκρινε τη Λευκή Νύχτα και τη συμμετοχή των εν λόγω καλλιτεχνών σε αυτή».

 

ΠΗΓΗ: doxthi.gr

Διαβάστε επίσης