Αυστρία και Φινλανδία πρόθυμες να φιλοξενήσουν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό στην Κύπρο

Δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στην Γενεύη

​Η Αυστρία και η Φινλανδία προτίθενται να φιλοξενήσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου για το εδαφικό, από 7 μέχρι 11 Νοεμβρίου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Βεβαίως, δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στην Γενεύη, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, όπου υπάρχουν γραφεία του ΟΗΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων κυριάρχησε στις επαφές που είχε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες κρατών-μελών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

Από πλευράς Λευκωσίας εκφράζεται ικανοποίηση για την συμπερίληψη των υποχρεώσεων της Άγκυρας έναντι όλων ανεξαιρέτως των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Πρόκειται για την παράγραφο με την οποία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά περαιτέρω πρόοδο ως προς την εκπλήρωση των κριτηρίων, για τη φιλελευθεροποίηση της θεώρησης διαβατηρίων για Τούρκους υπηκόους. Αυτό έγινε μετά από παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ