Δυτ. Ελλάδα: Νέες δομές για πρόσφυγες εν αγνοία των τοπικών Αρχών

τι αποκαλυπτει η εμφανιση των συριων στο Ριο

Προβληματισμό, αλλά και σύγχυση προκαλεί η εμφάνιση προσφύγων από χθες στην παραλιακή περιοχή του Ρίου, χωρίς επισήμως να έχει υπάρξει προσυνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Πρόκειται για οικογένειες Σύριων που προέρχονται από την Κατσικα Ιωαννίνων, θέλουν να περάσουν στην Ιταλία, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα εγκλωβιστούν στην περιοχή μας, όπως συμβαίνει και με παρόμοιες ανθρωπινες ιστορίες που υπάρχουν στην Μυρσίνη της Ηλείας. Πέραν αυτού  ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι προορίζονται για το Ρίο και για πόσο διάστημα είναι εξασφαλισμένη η φιλοξενία.

Ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.gr, αναφέρουν ότι πριν από το καλοκαίρι τα ξενοδοχεία της περιοχής λάμβαναν e-mail με προτάσεις συνεργασίας από ΜΚΟ που είχαν αναλάβει να διοχετεύσουν πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα.

Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο Rion Beach, όπου φέρεται να έχουν καταλύσει οι πρόσφυγες, επίσης δεν είχε μπει σε αυτήν τη διαδικασία. Αντιθέτως μάλιστα  η εταιρεία ''Aegean World M.I.K.E.'' που διαχειρίζεται το συγκρότημα είχε προχωρήσει σύμβαση με το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ προκειμένου να στεγάσει φοιτητές. Στη συνέχεια όμως , όπως ανακοίνωσε το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ τη Δευτέρα 10-10-2016, ενημερώθηκε γραπτώς το Ίδρυμα ότι η εταιρεία ''Aegean World M.I.K.E.'' (Ξενοδοχείο Rion Beach Hotel) υπαναχώρησε.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η όποια εξέλιξη έχει προκύψει είναι μόλις των τελευταίων ημερών.

Πιθανότερος εκμισθωτής φέρεται να είναι ΜΚΟ, που να λειτουργεί υπό την "ομπρέλα" της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του Ελληνικού Κράτους.

"Είναι βέβαιο ότι τα συναρμόδια υπουργεία γνωρίζουν. Αφενός το υπουργείο Αμύνης που έχει την ευθύνη της καταγραφής, αφετέρου το υπουργείο Εσωτερικών που χειρίζεται τη διοχέτευση των προσφύγων ανά την επικράτεια" εξηγούσαν οι ίδιες πηγές στο tempo24.gr.

Συνεπώς θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι πρόκειται για  την επιβεβαίωση φημών που το προηγούμενο διάστημα διέρρεαν ότι δημιουργούνται κι άλλες δομές για πρόσφυγες στη Δυτική Ελλάδα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ