Κριτικάρουν την κυβερνητική πολιτική αυτοί που την εφαρμόζουν

του δημητρη αβραμιδη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο αυστηρή κριτική προς την κυβερνητική πολιτική ασκήθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης, δηλαδή από αυτούς που εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική.

Αυτή είναι η αίσθηση που αποκόμισα διαβάζοντας την εισήγηση προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ της τάσης των «53+» στην οποία ανήκουν, μεταξύ άλλων, κορυφαίοι υπουργοί όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Θόδωρος Δρίτσας, η Θεανώ Φωτίου αλλά και βουλευτές όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου και κομματικά στελέχη όπως ο Πάνος Λάμπρου.

Αντιγράφω από την εισήγηση των «53+»:

«Το παράλληλο πρόγραμμα συνιστά πρωταρχικό κομμάτι της στρατηγικής μας, καθώς, εκ των πραγμάτων, «υπονομεύει» το μνημόνιο ή για να το πούμε διαφορετικά λειτουργεί ανταγωνιστικά και εντάσσεται σαφώς σε μια συγκρουσιακή διαδικασία στη βάση ενός συνολικού πολιτικού σχεδίου απεγκλωβισμού. Η υστέρηση που υπάρχει ως προς την υλοποίησή του, συνιστά σοβαρή αδυναμία καθώς οδηγεί σε αποδυνάμωση-τραυματισμό της σχέσης μας με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα…».

Είναι απλό. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει άριστα αν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για τη χρηματοδότηση της εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος. Αν υπάρχουν ας ξεκινήσει αμέσως. Αν δεν υπάρχουν ας σιωπήσει ή ας παραιτηθεί από το αξίωμα που κατέχει.

Να εφαρμόζεις το μνημόνιο και συνάμα να διεκδικείς την υπονόμευσή του. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί σε ένα επόμενο κι ακόμα επαχθέστερο μνημόνιο, ναι για τα χειρότερα υπάρχει πάντα περιθώριο ή στην έξοδο από την ευρωζώνη, έτσι για να τελειώνουμε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ