Δυτική Αχαΐα: Τεράστιες οι καταστροφές που άφησε η κακοκαιρία - Στον "αέρα" κοντέινερ - Ξηλώθηκαν σκεπές - "Κόπηκαν" γεφύρια -Πλημμύρισαν καλλιέργειες

Κλιμάκια του Δήμου στις πληγείσες περιοχές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τεράστιες οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της Παρασκευής στη δυτική Αχαΐας. Συγκεκριμένα στις Πόρτες, οι δυνατοί άνεμοι και η ισχυρή βροχόπτωση παρέσυρε κοντέινερ (!) που είχε εγκατασταθεί για σεισμόπληκτους.

Το κοντέινερ βρέθηκε στον κεντρικό δρόμο του χωριού και σήμερα γίνεται προσπάθεια απομάκρυνσής του. Επίσης η μανία του ανέμου «ξήλωσε» δέντρα, σκεπές και χαγάτια, ενώ «εκοψε» γεφύρια. στις Βελιτσές και τη Χαραυγή, η καταστροφή είχε την ίδια διάσταση. Πολλές οι καταστροφές σε σπίτια, στάβλους ενώ κινδύνεψαν ζώα και καταστράφηκαν ολοσχερώς καλλιέργειες, αγροτικοί δρόμοι. στο Ματαράγκα το ποτάμι «φούσκωσε» και εισέβαλε στα … σπίτια!

Επίσης πολλές ήταν οι καταστροφές, σε Σαγέικα όπου η δυνατή νεροποντή «ξήλωσε» ένα γεφύρι για τρίτη φορά! Μεγάλη η έκταση καταστροφών και σε Λιμνοχώρι αλλά και στο Λάππα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο, καταστροφές έχουν υποστεί όλες οι περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας και εκτιμά «Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Δεν ξέρω τί θα κάνουμε αν δεχθούμε ένα ακόμη παρόμοιο καιρικό φαινόμενο».

Ο κ. Ραυτακόπουλος με τον δήμαρχο και κλιμάκια του δήμου από το βράδυ της Παρασκευής, βρίσκονται στις περιοχές όπου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, τουλάχιστον στο αγροτικό δίκτυο, για να μπορεί να υπάρχει πρόσβαση, όμως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αυτή τη φορά οι δυνάμεις του δήμου δεν επαρκούν να καλύψουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής. Από το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια του δήμου, καταγράφουν τις ζημιές, όμως το μυαλό όλων είναι τί θα γίνει, αν δεχθούν ένα ακόμη «χτύπημα» ακραίων καιρικών φαινομένων. Μεγάλη ήταν η βοήθεια του Πυροσβεστικού σταθμού της ΒΙΠΕ με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας Ανδρέα Στεμπίλη, τον οποίο ο δήμος ευχαριστεί ιδιαίτερα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης