Φλόγα Πάτρας: Θεία λειτουργία υπέρ υγείας

την περασμένη κυριακή

     Μία ισχυρή δόση  αγάπης και δύναμης για να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα τους έλαβαν οι δεκάδες γονείς των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και οι εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» οι οποίοι την περασμένη Κυριακή συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε υπέρ υγείας των παιδιών στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Μπάλα Πατρών. 

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος και ο π. Αλέξανδρος Κατσώρας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα. Στη Θεία Λειτουργία επρόκειτο να χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών ο οποίος είναι αθόρυβος συμπαραστάτης στο έργο του Συλλόγου και πάντα με το θερμό του λόγο συμπαραστέκεται και βοηθάει του γονείς, αλλά του ανατέθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να εκπροσωπήσει τον Αρχιεπίσκοπο στον πρώτο εορτασμό των  τοπικών Αγίων των Τρικάλων. 
    Ωστόσο ο μεστός λόγος του π. Αρτεμίου  ο οποίος με αφορμή το Ευαγγέλιο αναφέρθηκε στην αγάπη αποτέλεσε βάλσαμο στις ψυχές των πιστών που κατέκλυσαν την Ιερά Μονή. «Χωρίς την αγάπη η πίστη μας είναι κενή. Μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία  διακηρύσσει την αγάπη προς τον πλησίον ακόμα και προς τον εχθρό.  Η μεγαλύτερη άσκηση που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι οι πράξεις αγάπης προς τον πλησίον» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η αγάπη έχει μεγάλη αξία όταν δεν περιμένεις ανταπόδοση. Γι’ αυτό και το πολυετές έργο της  ΦΛΟΓΑΣ είναι αξιόλογο καθώς  εκ των πραγμάτων τα παιδιά δεν μπορούν να ανταποδώσουν αυτή την αγάπη. Η ΦΛΟΓΑ κινείται από καρδιάς παρέχοντας ουσιαστικό και μοναδικό έργο στα παιδιά».    
      Επίσης κορυφαία στιγμή της ιερουργίας ήταν η ώρα της αρτοκλασίας, όπου όλοι παρακάλεσαν  να έχουν υγεία τα 70 παιδιά της περιοχής μας που το Τμήμα του Συλλόγου στην Πάτρα έχει στην φροντίδα του αλλά και σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην κλίνη κάποιου νοσοκομείου και δίνουν το δικό τους αγώνα ζωής.  Στην ανάταση της ψυχής και του νου συνέβαλε η αγγελική ψαλμωδία των μοναζουσών η οποία παρασύρει ακόμα και τα μικρά παιδιά.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα της Μονής Μαριάμ και οι μοναχές είχαν προετοιμάσει μοναδική φιλοξενία για όλους τους επισκέπτες που απόλαυσαν τα εδέσματα και την φροντίδα που τους επεφύλαξαν στο Αρχονταρίκι της πανέμορφης και γραφικής Μονής.   
    Στο πλευρό της «ΦΛΟΓΑΣ» βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσωνας Φωτήλας με τη σύζυγό του,   η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας με την σύζυγό του, η ιατρός και διοικήτρια του Καραμανδανείου  Βασιλική Γεωργιοπούλου, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, η γραμματέας της Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Πάτρας Νικολίτσα Παπαδοπούλου, ο γιατρός και πρόεδρος  του Τμήματος  Δυτικής Αχαΐας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Γεώργιος Δρογγίτης, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΣ Τμήμα Πάτρας Μαρία Χαλιάσου. 
     Εκ μέρους της «ΦΛΟΓΑΣ» η κ. Τασία Παπαϊωάννου, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και όλους όσους συμπαραστέκονται στο έργο του Συλλόγου που φέτος συμπληρώνει 34 χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, στον Γέροντα της    Μονής Αρχιμανδρίτη  π.Κύριλλο Κωστόπουλο  και την Ηγουμένη Μαριάμ που για χρόνια τώρα με ποικίλους τρόπους συνδράμουν το έργο του Συλλόγου.

 

Διαβάστε επίσης