Πάτρα: Την Κυριακή μνημόσυνο για τον οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο

στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πετρωτού

Ο Φώτης Ανδρικόπουλος, υπήρξε γιος Αστυνομικού και είχε χάσει τη ζωή του, πριν από 2 χρόνια, όταν εξερράγη όλμος, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης σε πεδίο βολής στο Βόλο στο νομό Μαγνησίας.

Η σορός του άτυχου 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου είχε μεταφερθεί στη γενέτειρά του, την Πάτρα μέσω Αράξου με αεροσκάφος C-27 ενώ η κηδεία του είχε γίνει μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό, έξω από την Πάτρα. Εκτός από τον Φώτη Ανδρικόπουλο, έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο δυστύχημα και δύο ΕΠΟΠ λοχίες, οι Αναστάσιος Μεζάλας και Γεώργιος Ορφανίδης. Στις οικογένειες των θυμάτων απονεμήθηκαν Μετάλλια Εξόχου Πράξεως για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος.

Στο μεταξύ το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο για τον Φώτη Ανδρικόπουλο και τα άλλα δύο νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, εντός του στρατοπέδου στο 505 τάγμα πεζοναυτών Βόλου ενώ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στις 9:30 το πρωί στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα ψαλεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πετρωτού (Μαυρομανδήλα) για την ανάπαυση της ψυχής του Φώτη Ανδρικόπουλου παρουσία αντιπροσωπείας του στρατού (ΤΠ Βόλου) όπου είχε υπηρετήσει ο άτυχος Φώτης.

Διαβάστε επίσης