Παρέμβαση Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για τα νοσοκομεία της Πάτρας

ερωτηση προς τον υπουργό υγείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας,  Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.

Συγκεκριμένα τονίζει: Επανερχόμαστε στην ερώτησή μας σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που διαπιστώνονται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου (ΠΓΝΠ), στο βαθμό που ο κ. Υπουργός δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις που του θέσαμε στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συζητήθηκε την 29η Σεπτεμβρίου 2016.

 Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί με υπεκφυγές.  Η κατάσταση στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Πάτρας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, σε σχέση με τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

            Οι ελλείψεις στα δύο νοσοκομεία είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα, μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΠΓΝΠ είναι αναγκαία η πρόσληψη 70 ιατρών (40 Πανεπιστημιακών και 30 Ε.Σ.Υ.) και 266 νοσηλευτών, ώστε να καλυφθούν τα επείγοντα κενά. Αντίστοιχα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» χρειάζονται επιπλέον 178 ιατροί και 74 νοσηλευτές. Επιπρόσθετα, υπάρχουν κενά σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Το ΠΓΝΠ έχει ανάγκη να στελεχωθεί με επιπλέον 110 άτομα διοικητικό και 11 τεχνικό προσωπικό ενώ το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» χρειάζεται 28 άτομα διοικητικό και 16 τεχνικό προσωπικό. Τα ανωτέρω στοιχεία έχουν καταγραφεί ως ανάγκες στην πρόταση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το νέο υγειονομικό χάρτη.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για την πλήρωση των ως άνω αναφερομένων αναγκών στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας;
Ποιό θα είναι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των ενεργειών αυτών;

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ