Όλα τα έχουν στο σχολείο των Σαγείκων εκτός από … δασκάλους! Απειλούν με καταλήψεις οι γονείς

τί λεει ο σύλλογος

Χωρίς δασκάλους παραμένει το Δημοτικό Σχολείο Σαγείκων. Οι ελλείψεις από την ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις ανάγκες αλλά και την ανησυχία των γονιών για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου, στην οποία συμμετείχαν η διευθυντρια του σχολείου κ. Ασημακοπούλου, η υπεύθυνη του Νηπιαγωγείου κ. Κόρμπου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και γονείς. ‘Εχει περάσει σχεδόν ένας μήνας ακόμα οι μαθητές δεν έχουν δάσκαλο Αγγλικών. Όπως επίσης κενή είναι η θέση για το μάθημα των Καλλιτεχνικών, ηλεκτρονικού υπολογιστή κα. Συνολικά οι κενές θέσεις είναι τρεις, ενώ όπως και σε πολλά σχολεία της Αχαΐας, ούτε στα Σαγέικα λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον σύλλογο γονέων, έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με τους υπευθύνους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσα. Επίσης οι γονείς έχουν απευθυνθεί και στη δημοτική αρχή, προκειμένου να πιέσει και αυτή από την πλευρά της.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να απασχολούν όλα τα παιδιά μέχρι τη 1:15μμ που σύμφωνα με το πρόγραμμα λήγει το ωράριο. «Έχουμε σχολείο, βαμμένο, καθαρό, από τη μεγάλη βοήθεια του δήμου και του βοηθού δημάρχου σε θέματα Παιδείας Ξενοφώντα Μπαχρά, έχουμε μαθητές, έχουμε δεκατιανό, κάναμε τόσο μεγάλο αγώνα για τη λειτουργία του σχολείου με όλες τις ιδιαιτερότητές του και δεν έχουμε… δασκάλους», λεει στην ΓΝΩΜΗ η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Άντα Γκριμπούρα. Και συνεχίζει: «Είμαστε έτοιμοι για κατάληψη, αν δεν δοθεί οριστική λύση, δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Διαβάστε επίσης