Δυτική Ελλάδα - ΕΚΑΒ: Κίνδυνος πλήρους ακινητοποίησης ασθενοφόρων - Από τα 48 τα 18 βρίσκονται παροπλισμένα - Οι περιοχές που δεν γίνονται διακομιδές

Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ΕΚΑΒ και αφορά στις διακομιδές καυτηριάζει για πολλοστή φορά μέσω ανακοίνωσης της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας μεταξύ αλλων "ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ με μουλάρια – άλογα – μπουλντόζες – αγροτικά «Ουαί κι αλίμονο στους ασθενείς» «Ο θεός βοηθός».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει για διάφορες περιοχές ανά την Ελληνική επικράτεια, όσον αφορά το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει πέντε νομούς μεταξύ των οποίων Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο και Κεφαλονία, διαθέτει συνολικά ώς στόλο 48 ασθενοφορά, τα οποία έχουν "γράψει" πολλές χιλίαδες χιλιομέτρων, καθώς δόθηκαν στην κυκλοφορία, όπως επισημαίνεται πρίν από 15 - 20 έτη.

Η  Διεύθυνση ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, που είναι η Δυτική Ελλάδα, δεν προμηθεύτηκε με καινούργια οχήματα, καθώς είναι στις περιοχές όπως ο σχετικός διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Αποτέλεσμα από τα 48 ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία τα 18 ασθενοφόρα έχουν παροπλιστεί καθώς έχουν αποσυρθεί με μόνιμες βλάβες.

"Σε καθημερινή βάση 5 ασθενοφόρα βρίσκονται σε συνεργία αυτοκινήτων προς επισκευή, καθ’ ότι σαράβαλα. Το κονδύλι του έτους 2016 που δόθηκε για ανταλλακτικά και συντήρηση των Ασθενοφόρων είναι συνολικά 60.000€.

 Ξοδεύτηκαν 47.000€ έως τώρα και μένουν άλλες 13.000€.

Σε λίγες ημέρες τελειώνουν τα χρήματα και όλα τα ασθενοφόρα θα είναι ακινητοποιημένα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ εξαιτίας αυτή της κατάστασης κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου καθώς λόγω της επικείμενης πλήρους ακινητοποιήσης των ασθενοφόρων πολλές περιοχές θα μείνουν ακάλυπττες.

  "Εξαιτίας των ακινητοποιημένων ασθενοφόρων (50%του συνόλου) μένουν ακάλυπτοι αρκετοί τομείς (περιοχές). Περιοχές που δεν διαθέτουν κάλυψη από ΕΚΑΒ είναι η επαρχία Καλαβρύτων, η επαρχία Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά.

Ουαί κι αλίμονο σε όποιον αρρωστήσει!!!

    Οι διακομιδές στις συγκεκριμένες περιοχές τουλάχιστον έως ένα σημείο γίνονται με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες από απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αγροτικά και ιδιωτικά οχήματα.

Ο θεός βοηθός!!!

    Το «τρίο της συμφοράς» (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) που χειρίζεται τις τύχες της  Δημόσιας Υγείας δεν είναι ικανοί να μοιράσουν «δυο γαϊδουριών άχυρα».

    Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ανακατανομής ασθενοφόρων από περιοχή σε άλλη περιοχή. Τα έχουν στις βιτρίνες των κτιρίων των Περιφερειακών ΕΚΑΒ, χωρίς να χρησιμοποιούνται να τα βλέπουν οι κάτοικοι.

    Είναι ιδιοκτησία των Διοικητικών Περιφερειών λένε. Αφού ανήκουν στις Διοικητικές Περιφέρειες πως τα εγκαινίασε ο κος Πολάκης;

    Ασφαλώς και μπορούν να ανακατανεμηθούν τα Ασθενοφόρα. Πρέπει όμως να γίνει μια σοβαρή κυβερνητική προσπάθεια. Αλλά οι Υπουργοί είναι μόνο για βρισιές και ψευτιές!!! Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι νευραλγική για να μένει στα χέρια των ανικάνων.

Ότι πιάσουν στο χέρι τους το καταστρέφουν!!! Προχειρότητα στο μεγαλείο τους", καταλήγει η ανακοίνωση

Τι κάνουν;

Παίρνουν καινούρια Ασθενοφόρα από απομακρυσμένα, ορεινά Κέντρα Υγείας που ακόμη και τα καινούργια δεν έχουν χρήματα να τα συντηρήσουν (service, καύσιμα), τα αντικαθιστούν με παλιά, χωρίς όμως να προβλέψουν χρήματα συντήρησης. Ως εκ τούτω μένουν ακινητοποιημένα από βλάβες και οξύνεται το πρόβλημα αντί να λύνεται (π.χ. Κ.Υ. Ν. Μαγνησίας).

    Πεθαίνουν οι άνθρωποι και «τρία πουλάκια κάθονται» από τη μεριά της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε επίσης