«Συμφωνία αλήθειας» από την Ν.Δ για τον αγροτικό κόσμο – Πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

ομιλητές Λευτέρης Αυγενάκης και Βασίλης Οικονόμου

Με σύνθημα «συμφωνία αλήθειας» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Στην εκδήλωση αυτή για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ο βασικό ομιλητής ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Βασίλης Οικονόμου. Ο μεν πρώτος ανέπτυξε την πολιτική του κόμματος για τον αγροτικό τομέα και ο δε δεύτερος ανέλυσε το ασφαλιστικό.

Σκοπός της διοργάνωσης που αφορούσε τον αγροτικό τομέα, αλλά και των επερχόμενων συναντήσεων του Προέδρου της Ν.Δ είναι οι απλοί πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους και να μεταφέρουν τα προβλήματά τους στον Κυριάκο Μησοτάκη. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το βράδυ την ερχόμενης Πέμπτης παρουσιάζοντας με ρεαλιστικούς όρους και ειλικρίνεια την επόμενη μέρα και σύμφωνα με το επιτελείο του που βρέθηκε σήμερα στην αγροτική εκδήλωση, θα είναι κατάθεση ψυχής, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως «Με λόγια καθαρά και μετρημένα ενισχύουμε και σφυρηλατούμε το συμβόλαιο αλήθειας με τους αγρότες της χώρας μας. Μια σχέση ειλικρινής βασισμένη σε όσα έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριακός Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και σε μια ανοιχτή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στον πρωτόγεννη τομέα ολοκληρώνουμε την τελική μορφή του κυβερνητικού προγράμματος. Είναι βέβαιο ότι τα χρόνια που πέρασαν εισπράξαμε κοροϊδία. Οι μήνες που έρχονται και η φορολόγηση θα εξοντώσει τις οικογένειες των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είναι υποχρέωσή μας με σοβαρότητα, στρατηγική και μέθοδο να δουλέψουμε για την επόμενη μέρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά και δύσκολα, αλλά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ξέρουν πως μαζί μας έχουν μια ειλικρινή συνεργασία και ειλικρινή διάλογο. Δεν λέμε τίποτε παραπάνω από αυτά που πρέπει και από αυτά που θα μπορούμε να υλοποιήσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι ή να εισπράξουμε χαμόγελα. Όλοι όσοι παρακολουθούν την πορεία της Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέρουν ότι έχουν ένα ειλικρινή συνομιλητή που ότι λέει το εννοεί και ότι η αξιοπιστία είναι το βασικό χαρακτηριστικό του».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και επισήμανε πως «μετά την κατάργηση του ΟΓΑ από το νόμο Κατρούγκαλου και την απόφαση του κ. Τσίπρα να εντάξει τους αγρότες και τον ΟΓΑ μέσα στο μεγάλο φαραωνικού τύπου ταμείο που προετοιμάζει, δυσχεραίνει τη ζωή και την πιθανότητα ένας αγρότης να κρατήσει το κτήμα του, την επιχείρησή του, την οικογένειά του, γιατί αυξάνει 400% τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φορολογικούς συντελεστές, λόγω του ότι πλέον γίνεται στο εισόδημα οι ασφαλιστικές εισφορές που θα δηλώνει ο αγρότης. Διαμορφώνεται συνεπώς ένα ασφυκτικό πλαίσιο που καθιστά αδύνατο για τον αγρότη να κρατηθεί στην παραγωγή. Ανάλογα την περίπτωση ο αγρότης θα πληρώνει από το 60% έως το 80% στις ασφαλιστικές εισφορές και σε φόρους. Πάντα διαφωνούσαμε κάθετα με τον νόμο αυτό και γι αυτό μέσω εκδηλώσεων θα ενημερώσουμε τον κόσμο. Η πρόταση της Ν.Δ για την επόμενη μέρα και την επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συγκεκριμένη και κοστολογημένη χωρίς λόγια στον αέρα».

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς σημείωσε πως «η προσπάθεια που γίνεται ταυτίζει τα στελέχη της Ν.Δ με το σύνθημά μας «συμφωνία αλήθειας». Επιχειρούμε να αποτυπώσουμε προβλήματα που δεν ξέραμε, διότι η Ν.Δ έχει στο αίμα της τον αγροτικό χώρο.  Η Ν.Δ είναι η μόνη που θα δώσει λύση στα προβλήματα της νέας περιόδου λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες. Με βάση την συμφωνία μπαίνουμε στη διαδικασία να καταγράψουμε πράγματα που πρέπει κι πιθανόν να έχουμε παραβλέψει, προκειμένου χωρίς παροχολογίες να δώσουμε το στίγμα μας στον αγρότη. Υπάρχει προοπτική στην ελληνική γεωργία και στον αγροτικό γενικότερα τομέα αρκεί να παραμερίσουμε προσωπικές ατζέντες και μικροσυμφέροντα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κοινοτικούς πόρους, αλλά κυρίως τις δυνατότητας μας για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα».

sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης