Πατρών - Πύργου: Η αναβολή της δημοπράτησης έφερε αναστάτωση στην Περιφέρεια - Τί απαντά το υπουργείο υποδομών

ανησυχία για τη συνέχιση του έργου

Αναστάτωση προκλήθηκε από την ξαφνική αναβολή της 4ης εργολαβίας του Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Βάρδα-Κυλλήνη όπως έγραψε το πρωί το tempo24.gr. Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει πως "Μετά τη χθεσινή ατυχή εξέλιξη της αναβολής του διαγωνισμού για το Δ' τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου (Βάρδα - Κυλλήνη), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας φέρνει εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης.

«Απαιτούμε καθαρές κουβέντες για το έργο. Είναι ενταγμένο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο; Έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μεγάλο έργο; Γιατί αναβλήθηκε σήμερα ο διαγωνισμός; Ποια είναι τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για το σύνολο του έργου;» και καταλήγει ο κ. Κατσιφάρας: «Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηλείας δεν αντέχουν άλλη αβεβαιότητα. Πρέπει επιτέλους να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Καθαρές κουβέντες τώρα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ Η 4Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

Από την πλευρά του το Υπουργείο εξέδωσε χθες αργά ανακοίνωση που καθησυχάζει για την εξέλιξη αυτή καθώς σημειώνει πως "Με βάση τον νέο νόμο Ν.4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί που αφορούν τα υπολειπόμενα τμήματα του έργου Πάτρα –Πύργος. Καμία καθυστέρηση και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, οι διαγωνισμοί.

Οι διεξαγωγές των διαγωνισμών έργων που αφορούν στα υπολειπόμενα τμήματα του έργου Πάτρα - Πύργος, θα δημοπρατούνται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου Ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στιςΟΔΗΓΙΕΣ  2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)» , οι οποίες και ψηφίσθηκαν με διευρυμένη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο καθώς και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό προβλέπεται στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες , μετά και την τυπική αναβολή της δημοπράτησης του 4ου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος (Βάρδα ΑΚ Κυλλήνης), λόγω του μη ορισμού εκπροσώπου του ΤΕΕ στην επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά στο συγκεκριμένο έργο (Πάτρα – Πύργος 4ο τμήμα Βάρδα ΑΚ Κυλλήνης) , οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες καθώς το ΥΠΟΜΕΔΙ και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες, ΑΜΕΣΩΣ μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των πρότυπων τευχών δημοπράτησης (ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ) από την ΕΑΔΗΣΣΥ , που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, να προχωρήσει άμεσα σε διαδοχικές δημοπρατήσεις των υπολειπομένων τμημάτων του έργου, ώστε οι διαγωνισμοί στο σύνολό τους να ξεκινήσουν με βάση τις νέες διατάξεις και να ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς καθυστερήσεις."

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ