Πάτρα: Αναβάλλονται για το 2018 δίκες στα Δικαστήρια - Συσσωρεύτηκαν χιλιάδες υποθέσεις εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων

υπό αντιξοες συνθήκες η απονομή της Δικαοσύνης

Με χιλιάδες δίκες  να έχουν συσσωρευτεί εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους που προηγήθηκε, ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος  μόλις την περασμένη Παρασκευή. 

Πλήθος δικογραφιών  να έχουν συσσωρευτεί στα γραφεία Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών και ήδη δίκες έχουν αναβληθεί για το 2018.

Η νέα δικαστική χρονιά αναμένεται να είναι δύσκολη καθώς υπάρχει ένας τεράστιος όγκος υποθέσεων και ερευνών που είναι σε δικαστική εκκρεμότητα και τις οποίες καλούνται οι δικαστικές αρχές να φέρουν εις πέρας.

Εξαιτίας της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων εκτιμάται ότι αναβλήθηκαν πάνω από 25.000 υποθέσεις. Στον τεράστιο όγκο των δικογραφιών έρχονται να προστεθούν και οι αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα Δικαστήρια της Πάτρας. Δικαστικές αίθουσες δεν υπάρχουν (στο Εφετείο της Πάτρας είναι διαθέσιμες μόνον δύο, ενώ στο Πρωτοδικείο τέσσερις), ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό  δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

 

Διαβάστε επίσης