Δυτική Ελλάδα: Η 22χρονη Ειρήνη, "ζει" μέσα από την αγάπη της για τα παιδιά! Συγκινητική δράση στη μνήμη της άτυχης φοιτήτριας

"'εφυγε" πριν από δύο χρονια σε τροχαίο

Πριν από 2 χρόνια, η φοιτήτρια από το Μεσολόγγι Ειρήνη Τριανταφύλλου "'έφυγε" σε ηλικία 22 ετών από τη ζωή σε τροχαίο που σημειώθηκε όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαινε επιστρέφοντας από τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσθηκε με φορτηγό στα Νέα Μάλγαρα. Ο θάνατος της κοπέλας, βύθισε τοτε στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά της αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Σήμερα δυο χρόνια μετά, οι άνθρωποι το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» του Μεσολογγίου αποφάσισαν στη μνήμη της Ειρήνης, να ενισχύσουν μαθητές της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκες. Η Ειρήνη ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των παιδιών. Αλλωστε ήταν από τα πρώτα μέλη του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου». 

Η πρωτοβουλία, είχε μεγάλη επιτυχία. Μοιράστηκαν σε 146 παιδιά των δημοτικών σχολείων Μεσολογγίου, Αγίου Θωμά, Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου και σε άλλες περιοχές, σχολικές τσάντες και όλα τα αναγκαία σχολικά είδη.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν τα παιδιά, βρήκαν μέσα στις σχολικές τσάντες μια «δική» της επιστολή με την οποία η Ειρήνη, προτρέπει τα παιδιά να γίνουν όχι μόνο άριστοι μαθητές αλλά και να σκορπίζουν γύρω τους καλοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ