Η Πάτρα έχει κουλτούρα

εντυπωσεις του ηρακλη ρουπα απο μια εκθεση

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος δήλωσε από την έκθεση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Αρχιαολογικό Μουσείο ο αχαιός πολιτικός Ηρακλής Ρούπας.

Μάλιστα έγραψε στο facebook: Και όμως…Η Πάτρα έχει και κουλτούρα. Μπορεί να αναδεικνύεται ελάχιστα από τα μέσα το γεγονός αυτό, αλλά υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και διάθεση ακόμα και να καινοτομήσουν στα πρότυπα άλλων διεθνών μεγαλουπόλεων. Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι πως ενώ έχουμε ένα εξαιρετικά σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο ελάχιστοι το έχουν επισκεφθεί, ενώ οι φορείς ακόμα φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί την σημασία της ανάδειξής του συνολικά. Βέβαια θα μου πείτε διαχρονικά πόσοι ενδιαφέρθηκαν για την ανάδειξη πτυχών της Πόλης μας που θα την έβγαζε από την διαχρονική μιζέρια της. Απλά για κάποιους υπάρχει ένα περίεργο κτίριο με…θόλο. 
Το Σάββατο όμως έγινε μία καινοτόμα έκθεση –ή πρώτη του είδους της στην Ελλάδα- όπου ο καλλιτέχνης Γιώργος Τσεριώνης δημιούργησε και τοποθέτησε τα δημιουργήματά του ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείο. Ένας συνδυασμός ιδιαίτερος –ακόμα και αν δεν έχει κάποιος αυτού του επιπέδου τις ευαισθησίες- καθώς η σύγχρονη τέχνη συνυπάρχει και θα συνυπάρχει με την…ιστορία. Εκθέσεις όμως αυτού του είδους δεν γίνονται αν δεν υπάρχει η διάθεση από κάποιους –όπως ο Χρήστος Μόσχος -να «σπάσουν» κατεστημένα και από άλλους να διαθέτουν το επίπεδο της γνώσης και κουλτούρας για να αναδείξουν και να υλοποιήσουν την ιδέα όπως η Λ. Ζοζά της Gallery Cube. Ας αρχίσουν τα μέσα να προσέχουν αυτά τα βήματα –εν μέσω κρίσης- καθώς αν θέλουμε η Πάτρα να αναδειχθεί σε κάτι περισσότερο από μία από τις φτωχότερες πανεπιστημιουπόλεις της χώρας, θα πρέπει συνολικά να αγκαλιάζουμε τέτοιες προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης