Επίσκεψη στην Ηλεία προγραμματίζει ο Δ. Αβραμόπουλος

το συζήτησε με τον δήμαρχο Ηλιδας

Επίσκεψη στην Αμαλιάδα του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου επίκειται το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο ίδιος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, στο πλαίσιο της συνομιλίας που είχαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Νικολακόπουλος συμμετείχε χθες το πρωί στη συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.
Σημαντική συνεδρίαση

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν: «Ο ρόλος των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: Η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση» και μεταξύ των βασικών ομιλητών ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά το περσινό του ταξίδι στις Βρυξέλλες ανέπτυξε ισχυρές σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και τον Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλλογιάννη και δέχτηκε πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όπου είχε την ευκαιρία να κάνει επαφές με στελέχη και εκπροσώπους του Λαϊκού κόμματος.

Συνάντηση σε θερμό κλίμα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον κ. Αβραμόπουλο, παρουσία και του κ. Τζιτζικώστα, και είχε μία σύντομη συζήτηση μαζί του για θέματα της Ηλείας. Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για την Ηλεία και τον ρώτησε συγκεκριμένα για το Αυγείο, το χωριό του πατέρα του, ενώ τον ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθεί στην περιοχή και θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το δήμο Ήλιδας και γενικότερα την Ηλεία. Χαριτολογώντας μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε να του προσέχουν το άγαλμα του Ηρακλή, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο Αυγείο με δική του μέριμνα.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε στον κ. Αβραμόπουλο ότι υπάρχει πάντοτε ανοιχτή πρόσκληση από το δήμο Ήλιδας και τον ίδιο προσωπικά.
Ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία κατά τη συνεδρίαση να ενημερωθεί για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό θεματολόγιο για τη μετανάστευση και τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης.

patrisnews.com
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ