Πάτρα: Συνένωση με το 24ο η πρόταση για τη λειτουργία του 67ου Δημοτικού Σχολείου

Ανάσταστοι οι γονείς Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Ανάσταστοι είναι οι γονείς στα Ζαρουχλέικα για την κατάργηση του 67ου Δημοτικού Σχολείου. Πληροφορίες μάλιστα του tempo24.gr, αναφέρουν ότι στρέφονται σε κινητοποιήσεις, οι οποίες θα έχουν κα τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.

 Στις 10.30 το πρωϊ της Τετάρτης (14/9),  γονείς και κηδεμόνες συνέρχονται στο χώρο του Σχολείου για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους,  με αίτημα την έκδοση ΦΕΚ που θα επιτρέπει την λειτουργία του Σχολείου.

Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει εισήγηση για συνύπαρξη του 67ου με το 24ο Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί επί της Ανθείας 195, ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά από τους φορείς της εκπαίδευσης. Οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η  πρόταση της Α΄Βάθμιας που συζητήθηκε χθες Δευτέρα 12-9-2016 μεταξύ Διεύθυνσης  και Συλλόγου Γονέων, με την συμβολή του αντιδημάρχου Π. Μελλά ήταν ενιαιοποίηση των προαυλίων  του σχολείων 67ου και 24ου, από το οποίο έχουν αποσπασθεί πριν χρόνια, χρήση των αιθουσών του 67ου για τους μαθητές του, υπαγωγή των μαθητών στο 24ο, ενιαίος οργανισμός, σύλλογος γονέων  και ένας διευθυντής. Διακαίωμα επιλογής σχολείου όμορου για όποιον γονέα το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, το υπουργείο Παιδειας προχώρησε στο κελίσιμο του Δημοτικού που λειτουργούσε στην οδό Γοργοποτάμου, αιφνιδιάζοντας γονείς και μαθητές, οι οποίοι είχαν προχωρήσει κανονικά σε εγγραφές. Οι μαθητές ουσιαστικά ξέμειναν από σχολείο, καθώς στα όμορα Δημοτικά δεν υπάρχουν θέσεις για τόσους μαθητές.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ