Παπαθεοδώρου: Προβληματικός ο σχεδιασμός για συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος με το Τμήμα Τροχαίας στην Αιγιάλεια

ερωτηση στη βουλή

Σύμφωνα και με το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  για την αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση  και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή της Αιγιάλειας προβλέπεται συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου με το Τμήμα Τροχαίας. Η πολιτική ηγεσία για άλλη μια φορά, υπό το πρίσμα των περικοπών, αδυνατεί να αντιληφθεί τα σημαντικά  κενά που δημιουργούνται σε μια περιοχή με έκταση 729,42 τ.χλμ. και πληθυσμό περισσότερο από 60.000 κατοίκους, δυσχεραίνοντας σημαντικά την ύπαρξη αστυνόμευσης σε πλήθος δραστηριοτήτων, εξαιτίας μάλιστα και της υψηλής επισκεψιμότητας στην περιοχή, τόσο την θερινή περίοδο, όσο και την χειμερινή (ειδικά στον κόμβο Πούντας στην διαδρομή για Καλάβρυτα).

Ήδη, ο Δήμος, ο εμπορικός και εισαγωγικός σύλλογος Αιγιάλειας έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους, τονίζοντας ότι οι όποιες σκέψεις συγχώνευσης θα υποβαθμίσουν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα εντείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Με ποια κριτήρια επελέγη η σύμπτυξη του  Αστυνομικού τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας στην Αιγιάλεια;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο σας για την ενίσχυση των μέτρων και την επαρκή τροχονόμευση της περιοχής;

Διαβάστε επίσης