Εκτός έδρας νίκη του Πλατανιά κόντρα στην Κέρκυρα

Με 1-0

Ο Πλατανιάς σκόραρε στο 11ο λεπτό με τον Γιακουμάκη, είχε τον πλήρη έλεγχο μέχρι το 30’ , στη συνέχεια αμύνθηκε σωστά και κράτησε τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες έκαναν πολλές τελικές, καμία όμως τόσο απειλητική ώστε να χαρακτηριστεί κλασική ευκαιρία, δεν σκόραραν, δεν συνεργάστηκαν και δεν βρήκαν χώρους.

Το 0-1 κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα του ματς που διαμορφώθηκε από τις εξαιρετικές επιλογές του Γιώργου Παράσχου από τον πάγκο, που βοήθησαν την ομάδα του να πάρει το διπλό με ένα γκολ δώρο της άμυνας των αντιπάλων.

Ο Πλατανιάς έκανε σωστά τα απλά, ελαχιστοποίησε τα λάθη και έφυγε νικητής.

Α’Ημίχρονο

Mετά από ένα δεκάλεπτο συνεχών λαθών , ας το πούμε προσαρμογής, ο Πλατανιάς επιτέθηκε στο 11ο λεπτό, μια σέντρα από αριστερά βρήκε τον Βενέτη να αδυνατεί να απομακρύνει σωστά και έτσι ο Γιακουμάκης εξ επαφής από την καρδιά της περιοχής πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της σεζόν.

Στο 16’ και πάλι ο Γιακουμάκης πήγε να φύγει στην κόντρα αλλά η έγκαιρη επέμβαση με τάκλιν του Ντιμιτρόφσκι ήταν καθοριστική.

Στο 19’ ένα φάουλ του Γκόμεζ βρήκε στο τοίχος και πέρασε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα ο Μανούσος ,βλέποντας εκτός θέσης τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας επιχείρησε να τον κρεμάσει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στη μισή ώρα αγώνα ο Πλατανιάς ήλεγξε το κέντρο και επιτέθηκε σχετικά καλά, έχοντας τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Σε όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες της Κέρκυρας αδυνατούσαν να συνεργαστούν ακόμα και στο ένα μέτρο. Στη συνέχεια πάντως έβγαλαν συνολικά 6 τελικές που τους έφεραν κοντά στην ισοφάριση.

Στο 34 ο Βενέτης παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για φάουλ με τον αγκώνα στον Γιακουμάκη. Το φάουλ ήταν σε εξαιρετική θέση για σέντρα. Ο Μενδρινός εκτέλεσε , αλλά ο Σιόντης καθάρισε τη φάση.

Στο 40’ ο Τουράμ προσπάθησε να πάρει την κατάσταση στα πόδια του. Διέσχισε όλο το γήπεδο με τη μπάλα , πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κι αν δεν ήταν ο Μανούσος η κατάσταση θα ήταν δύσκολη.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Κέρκυρα έκανε τη φάση του ημιχρόνου. Ο Επστάιν από αριστερά προχώρησε ανενόχλητος αλλά με μια ντρίμπλα παραπάνω πήγε πολύ πλάγια με αποτέλεσμα ο Σωτηρίου στην κλειστή του γωνία να διώξει σε κόρνερ.

Μετά το κόρνερ, στο 42’, ο Μανούσος από τον άξονα βγήκε στην κόντρα μετά από πάσα του Στανισάβλιεβιτς , αλλά ο Κουτζαβασίλης βγήκε γρήγορα και έσωσε την κατάσταση εκμεταλλευόμενος το υπερβολικό άνοιγμα στη μπάλα.

Στο 45 ο Τουράμ πήρε κεφαλιά μέσα στην περιοχή , η μπάλα κατέληξε στον Σιόντη που σούταρε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τουράμ έσπασε στον Επστάιν , αλλά ο Γερμανός έκανε κακό σουτ. Έτσι το ημίχρονο τέλειωσε με τους φιλοξενούμενους προηγούμενους 0-1.

 

Β Ημίχρονο:

Η Κέρκυρα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγή. Ο Ντουαλά πέρασε στη θέση του Ναζί,

Ο Τουράμ συνέχισε το σόλο του για την Κέρκυρα. Στο 47 ένα εξαιρετικό σουτ από πλάγια δεξιά έφυγε λίγο έξω.

Στο 51ο λεπτό ο Επστάιν από αριστερά έκανε σέντρα λουκούμι στον Κόντο , αλλά εκείνος πλάσαρε αναιμικά πάνω στον τερματο φύλακα του Πλατανιά. Η Κέρκυρα μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει.

Από φάουλ του Επστάιν ο Ντιμιτρόφσκι πήρε κεφαλιά , αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε. Το σφυροκόπημα συνεχιζόταν, χωρίς γκολ όμως, αφού οι τελικές της δεν ήταν καλές.

Στην προσπάθεια της Κέρκυρας να σκοράρει και του Πλατανιά να αμυνθεί το παιχνίδι έγινε τραχύ με αρκετά νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα και κίτρινες κάρτες (Σιόντης, Τσουράκης, Ζορμπάς, Βενέτης).

Ο διαιτητής χαρίστηκε σε δεύτερη κίτρινη στο Ζορμπά όταν εκείνος με μαρκάρισμα από πίσω ανέκοψε κόντρα του Πλατανιά. Τον έβγαλε πάντως ο προπονητής του βάζοντας τον Γεωργακόπουλο στην κορυφή μαζί με τον Τουράμ.

Ο Γεωργακόπουλος γύρισε στον Τουράμ, αυτός σούταρε πάνω στα σώματα αντιπάλων κι έτσι χάθηκε άλλη μια ευκαιρία στο 79’.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν κάτι ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ούτε στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων.

 

Εκεί κρίθηκε:

Στο γκολ του Πλατανιά στο 11 και στην αδυναμία της Κέρκυρας να κάνει γκολ μια από τις πάμπολλες τελικές της προσπάθειες, αφού σχεδόν όλες ήταν αποτέλεσμα ατομικών ενεργειών. Ο Πλατανιάς σκόραρε και κράτησε το αποτέλεσμα αμυνόμενος σωστά στο δεύτερο ημίχρονο.

Παίκτης από χρυσάφι:

Πέραν του σκόρερ, μάλλον παίκτης από χρυσάφι ήταν ο προπονητής του Πλατανιά. Ο Παράσχος εντόπισε σωστά τις αδυναμίες της Κέρκυρας και με το 3-4-3 πήρε όλους τους επικίνδυνους χώρους.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ναζίμ (46’ Ντουαλά), Σιόντης, Επστάιν, Ζορμπάς (75’ Γεωργακόπουλος), Κόντος (68’ Γεωργίου), Τουράμ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Μπανανά, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Τσουράκης (64’ Ντεβέσα), Μενδρινός (77’ Κάργας), Γιακουμάκης, Μανούσος (90’ Ντίνας)

Πηγή: pamesports.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ