Έντρομοι πετάχθηκαν το βράδυ οι κάτοικοι στο κέντρο του Αιγίου - Κατέρρευσε σκεπή διατηρητέου κτιρίου ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

στην Ερμού και Κολοκοτρώνη - Κίνδυνος για τους περαστικούς

Έντρομοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της οδού Ερμού στο Αίγιο, όταν γύρω στις 10.30 το βράδυ άκουσαν δυνατό θόρυβο κατάρρευσης στη γειτονιά τους. Η σφοδρή απογευματινή μπόρα της Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα να 'φουσκώσει' και ακολούθως να πέσει η σκεπή του διατηρητέου κτιρίου, στη γωνία Ερμού και Κολοκοτρώνη.

Ευτυχώς η σκεπή έπεσε μέσα στο σπίτι και πιθανότατα έχει παρασύρει και κομμάτι του πατώματος που χωρίζει τον πρώτο από τον δεύτερο όροφο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

diat03.jpg

Αμέσως ειδοποιήθηκε και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr, κατέθεσε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο ώστε να προβούν στα απαραίτητα μέτρα, πως έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό με αλλεπάλληλα έγγραφα το Δήμο, ότι το σπίτι του σιγά-σιγά καταρρέει και πως είναι ανάγκη να αποκλειστεί το κτίριο.

Μάλιστα, εκτός από τη σκεπή που έχει πέσει στο εσωτερικό του κτιρίου, υπάρχουν και εμφανείς ρωγμές στον πάνω όροφο που με μια επόμενη νεροποντή είναι πολύ πιθανόν να 'ανοίξουν' ακόμα περισσότερο, καθιστώντας το σημείο πολύ πιο επικίνδυνο για τους περαστικούς.

diat02.jpg

Προς το παρόν, τοποθετήθηκαν προστατευτικά και πινακίδες ώστε να προειδοποιήσουν περαστικούς και οδηγούς, όμως για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την τύχη του κτιρίου ο ...δρόμος προβλέπεται μακρύς.

Κι αυτό, γιατί πρόκειται για κτίριο που χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μετά τον σεισμό του 1995 και δυστυχώς ακολουθεί τη μοίρα πολλών ωραίων αλλά 'τραυματισμένων' κτιρίων μέσα στην πόλη, που από τη μια κείτονται επικίνδυνα (κάποια και ετοιμόρροπα) αλλά ούτε να κατεδαφιστούν επιτρέπεται, ούτε λεφτά για την επισκευή τους υπάρχουν. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η πιο 'ρεαλιστική' αντιμετώπιση είναι να κάνουμε όλοι το σταυρό μας μην τραυματιστεί ή -το χειρότερο- σκοτωθεί κανένας άτυχος περαστικός.

Διαβάστε επίσης