Στον "αέρα" τμήμα στα ΤΕΙ Πύργου - ΝΕΟΤΕΡΑ

διαμαρτυρία από τον σύλλογο σπουδαστών

Νεότερα

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της συγκλήτου στο ΤΕΙ του Πύργου πριν από λίγα λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ανανέωθηκαν τελικά όλες οι συμβάσεις των καθηγητών και δεν υπάρχει πρόβλημα για την κάλυψη των θέσεων. Συνεπώς το τμήμα ξεκινά κανονικά, ενώ ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους των σπουδαστών, των γονέων και φορέων που είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. 

-----

Στον "αέρα" κινδυνεύει να μείνει το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας, Επικοινωνίας, Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στο ΤΕΙ του Πύργου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο tempo24.gr του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου, η πρόταση για απομάκρυνση τριών καθηγητών του τμήματος στη σύγκλητο, θέτει υπό σοβαρό κίνδυνο να ξεκινήσει η χρονιά και να μην υπάρχουν καθηγητές, καθώς η διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων διαρκεί πολύ καιρό. 

Η εισήγηση για την απομάκρυνση τριών από τους 6 συνολικά καθηγητές του τμήματος, θα συζητηθεί στη σύγκλητο του ιδρύματος, ενώ η ανησυχία και ο φόβος για το χάσιμο του εξαμήνου από τους σπουδαστές έναι μεγάλος. Οι σπουδαστές αναμένουν την απόφαση της συγκλήτου, ενώ ήδη έχουν κινητοποιηθεί και πιέζουν από την πλευρά τους ώστε να κυλήσει εύρυθμα η ακαδημαική χρονιά τους. Δίπλα στους σπουδαστές βρίσκονται γονείς, εκπαιδευτικοί και σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου φορέα. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ