Ζάκυνθος: Κατέρρευσαν στέγες σπιτιών και ξεριζώθηκαν δέντρα από την κακοκαιρία

Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από ξαφνική καταιγίδα

Μία ξαφνική νεροποντή έπληξε το μεσημέρι τη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Στην πόλη της Ζακύνθου έχουν καταρρεύσει στέγες παλιών σπιτιών, ενώ έχουν εκριζωθεί δέντρα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων.

Σοβαρότατα προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου Βολιμών όταν στο ύψος που βρίσκεται η παραλία Ξύγκια ένα μεγάλο τμήμα τοιχίου από οικοδομή που βρίσκεται σε εξέλιξη κατέρρευσε και απέκλεισε το δρόμο σύμφωνα με το ermisnews.

Η ορμή των νερών, που προφανώς δεν είχαν άλλο τρόπο διέλευσης, παρέσυρε έναν τεράστιο όγκο από πέτρες και λοιπά υλικά που έπεσαν στο οδόστρωμα και φυσικά το ευτύχημα είναι πως την ώρα του συμβάντος που σημειώθηκε κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια της έντονης νεροποντής που ξέσπασε τη νύχτα, ο δρόμος ήταν άδειος και δεν περνούσε κάποιο όχημα η ακόμη χειρότερα κάποιος πεζός!

Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία του ιδιώτη που κατασκευάζει την οικοδομή, με ένα όχημα JCB άρχισαν να καθαρίζουν το δρόμο απομακρύνοντας τις πέτρες και τα χώματα.

Για αρκετή ώρα όμως η κυκλοφορία είχε διακοπεί και η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην σήμανση της περιοχής με ειδική κορδέλα. Όση ώρα κράτησαν οι εργασίες οι διερχόμενοι οδηγοί με κατεύθυνση την Πόλη αλλά και τις Βολίμες έπρεπε να κάνουν παράκαμψη μέσα από τις Ορθονιές.

Διαβάστε επίσης