Πάτρα: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Λάππα

ο δήμος επιμενει: μακριά από το δημοτικό σχολείο

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο της Πάτρας, που είχαν καταθέσει κάτοικοι και φορείς στο Λάππα, κατά εταιρίας κινητής τηλεφωνίας όπως είχε γράψει το tempo24.gr.

Σύμφωνα με την αναφορά, η κεραία κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται μέσα στο χωριό και σε μικρή απόσταση από το δημοτικό σχολειο του χωριού. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και τις δύο πλευρές, ενώ σε κάποια στιγμή παρέμβασης του αντιδημάρχου δυτικής Αχαΐας Θανάση Ραυτακόπουλο, η δίκη διεκόπη και ο αντιδήμαρχος απομακρύνθηκε από την αίθουσα. "Εμείς ως δήμος, επιμένουμε και η θέση μας είναι σταθερή. Η κεραία βρίσκεται πολύ κοντά στο δημοτικό σχολείο και μέσα στο χωριό", σημειώνει ο κ. Ραυτακόπουλος στο περιθώριο της δίκης και συμπληρώνει ότι πρότειναι στην εταιρία να τοποθετήσεις μετρητές ακτινοβολίας στο σχολείο. 

Στον αντίποδα η εταιρία μέσω του δικηγόρου της, υποστήριξει ότι έχει όλα τα σχετικά και προβλεπόμενα έγγραφα για να προχωρήσει στην εγκατάσταση της κεραίας στο συγκεκριμένο χώρο.

Εκπρόσωπος των κατοίκων και φορέων στο Λάππα, ήταν ο δικηγόρος Άγγελος Στεργιόπουλος.

 

Παραυρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος τηςΤ .Κ. Λευτέρης Ιωσηφίδης ως ο μοναδικός μάρτυρας. Όπως υποστήριξε ο κ. Ιωσηφίδης «αν ήταν όλα νόμιμα γιατί γίνονται οι εργασίες τη νύχταε», ενώ επανέλαβε την πάγια άποψη των κατοίκων του χωριού να εγκατασταθεί η κεραία αλλά εκτός οικισμού και μακριά από το χωριό. Ισχυρή παρέμβαση έγινε και από την πλευρά του πρώην δημάρχου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Γκοτσούλια ο οποίος αγωνίζεται στο πλευρό των κατοίκων από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τη διαμάχη με την εταιρία. 

Το δικατήριο όρισε τακτική δικάσιμο στις 23 Νοεμβρίου, ενώ αναμένται η προσωρινή απόφαση για τοΑΝ  θα συνεχιστούν ή όχι οι εργασίες. 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ